16. jun. 2020
Af Malan Joensen

Her er dronningens gave: Sådan kan du se alle de smukke billeder fra børnene

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Arkivfoto: Hanne Juul
Alle 98 billeder, som dronningen modtog i gave fra tredjeklasses elever fra hele Danmark, kan ses på nettet og på Christiansborg Slot.

Det var en meget glad dronning Margrethe, der tirsdag formiddag endelig kunne modtage den fantastisk flotte fødselsdagsgave fra Danmarks kommuner og en række tredjeklasses elever, som hun skulle have haft ved sin 80-års fødselsdag for to måneder siden.

98 billeder med temaerne dronning Margrethe og et lokalt vartegn er blevet fremstillet af de dygtige skoleelever, både som malerier og collager, og Riddersalen på Christiansborg Slot dannede ramme om en festlig fernisering, hvor dronningen, sammen med 10 børn fra hele Danmark, kunne se nærmere på de mange smukke kunstværker.

Alle billederne kan ses på det danske kongehus' hjemmeside, hvor de er delt op alfabetisk under kommunenavn i galleriet "Børn fra Danmarks kommuner fejrer Hendes Majestæt Dronningen".

Find det første galleri ved at klikke her. Derefter følger resten på samme side nedenfor.

Er man i hovedstaden kan man såmænd også se nærmere på de flotte billeder i den imponerende Riddersal på Christiansborg Slot.

Ifølge slottets hjemmeside er udstillingen åben fra den 17. juni til den 30. august. Se mere information om priser og eventuelle forholdsregler ved at klikke her.

Læs mere om: