Her er forklaringen: Derfor skal politikerne igen til fest for dronningen på Christiansborg Slot

Dronning Margrethe ved gallataflet 11. september. 

Dronning Margrethe ved gallataflet 11. september. 

Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethes regeringsjubilæum blev fejret ved et gallataffel på Christiansborg Slot den 11. september, og her deltog en række politikere og deres ægtefæller. Nu skal de igen til bal på slottet, for fredag er de igen inviteret til middag på Christiansborg.

Det er mindre end to uger siden, at regeringen og partilederne var til gallataffel på Christiansborg Slot i anledning af dronning Margrethes regeringsjubilæum, og fredag aften er de igen inviteret til middag og underholdning i den smukke Riddersal på Christiansborg.

Til aftenselskabet 23. september er gæstelisten dog lidt anderledes end ved gallataflet 11. september.

En mangeårig tradition

Foruden regeringen og partilederne deltager nemlig også resten af Folketinget samt de danske medlemmer af Europa-Parlamentet.

Ved aftenselskabet skal dronning Margrethes regeringsjubilæum atter markeres, men det er ikke den eneste grund til, at politikerne er inviteret til bal på slottet.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Siden 1958 har aftenselskaberne nemlig været en fast tradition, og de holdes én gang inden for hver folketingsperiode. Aftenselskabet for politikerne blev senest holdt 24. oktober 2018 – altså før, at Mette Frederiksens regering tiltrådte i sommeren 2019.

Tilbage i 1958 var det Kong Frederik 9. og Dronning Ingrid, der havde inviteret 500 gæster til selskab på slottet. Her deltog også den 18-årige tronfølger, prinsesse Margrethe. Lige siden har aftenselskaberne på Christiansborg Slot været en tradition, som dronningen sammen med prins Henrik har været vært for, siden hun blev regent i 1972.

Margrethe er blevet syg

Med jævne mellemrum har dronning Margrethe i årenes løb også inviteret repræsentanter fra kunst- og kulturlivet til aftenselskab, men fredag aften er det altså regeringen, Folketinget og de danske EU-parlamentarikere, der er inviteret til Christiansborg.

Fredagens aftenselskab bliver dog noget anderledes, end det plejer, for hovedpersonen, dronning Margrethe, er blevet forhindret i at deltage.

Tidligere på ugen kom det frem, at hun var blevet konstateret smittet med Covid-19 for anden gang. I stedet er det kronprinsparret, som er værter for aftenselskabet, der begynder på Christiansborg Slot klokken 19.30.

Man kan følge med hele aftenen på billed-bladet.dk, hvor man også kan se med direkte, når politikerne og den kongelige familie ankommer fra klokken 18.30. 

Mette Frederiksen hilser på dronning Margrethe ved gallataflet 11. september. 
Foto: Martin Høien

Mette Frederiksen hilser på dronning Margrethe ved gallataflet 11. september. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden