28. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Her ser vi endelig Mary igen: Jeg kan ikke få armene ned!

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Claus Fisker
Kronprinsesse Mary kaster glans over begivenheden, når et helt unikt glasværk om kort tid skal genåbnes.

Det bliver med kronprinsesse Mary som æresgæst, når designmuseet Holmegaard Værk om kort tid markerer genåbningen af det gamle glasværk.

Kronprinsesse Mary kan glæde sig

Kronprinsessen skal indvie museet til den officielle åbningsceremoni den 8. juni kl. 14, og det er noget alle glæder sig til.

Det bliver spændende at få indviet det nye sted, og så bliver det skønt at se kronprinsesse Mary i aktion på officiel opgave for kongehuset igen efter en længere periode med pause på grund af coronakrisen.

En ekstra fjer i hatten

Kongehuset har ikke været meget ude på opgaver i disse coronatider, hvilket gør kronprinsesse Marys deltagelse til en ekstra fjer i hatten for Holmegaard Værk.

Museumsdirektør for Holmegaard Værk og resten af Museum Sydøstdanmark, Keld Møller Hansen, er da også fantastisk stolt af, at det lykkedes at få kronprinsesse Mary til at stå for den officielle indvielse.

Kan ikke få armene ned

- Jeg kan ikke få armene ned af glæde over, at vi nu endelig kan få lov til at åbne Holmegaard Værk. Det er det øjeblik, vi har arbejdet målrettet hen imod de sidste to et halvt år. Vi glæder os til at vise Kronprinsessen og de inviterede gæster rundt i vores helt nye udstillinger, der skal forene det oprindelige og autentiske med det moderne og nyskabende. Det bliver i sandhed en stor dag i kunsthåndværkets ånd, siger museumsdirektør Keld Møller Hansen i en pressemeddelelse.

Mary på rundtur

Allerede på lørdag den 30. maj kl. 10 kan Holmegaard Værk omsider invitere publikum inden for i den fascinerende verden af kunsthåndværk, designtradition og industrihistorie.

Den officielle indvielse sker dog godt en uges tid efter, hvor museumsdirektør Keld Møller Hansen altså har fornøjelsen af at byde Mary og andre prominente gæster velkommen på det levende glasværk.

I forbindelse med det officielle indvielsesarrangementet 8. juni vil museet holde lukket for publikum hele dagen, og der vil kun være adgang til museet med en invitation. Det sker for at sikre, at myndighedernes krav om forsamlinger og afstand bliver overholdt.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb22-forsider.jpg

Læs mere om: