Søndag, 13. juni 2021 - af Marianne Singer

Historisk øjeblik: Prins Christian ser spændt ud på sin store dag

Prins Christian. 
Prins Christian. 
Foto: Franne Voigt for Kongehuset
For prins Christian bliver søndag på alle måder en speciel og historisk dag og på kongehuset flotte billede af prinsen sammen med sin farmor og far søndag morgen, ser han meget spændt og koncentreret ud.

Prins Christian, 15, så meget spændt og koncentreret ud, da han søndag morgen gik fra borde i Middelfart med sin farmor, dronning Margrethe, og sin far, kronprins Frederik.

Sammen mødtes de på Kongeskibet Dannebrog for at følges ad på en stor dag. 

Også på billedet, som kongehuset har delt søndag morgen af det kongelige trio, ser den 15-årige prins meget fokuseret ud. 

Forude venter en stor og historisk dag, hvor han sammen med sin farmor, dronning Margrethe, og kronprins Frederik skal fejre 100-året for Genforeningen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stærkt hold

Sammen udgør den kongelige trio et stærkt og symbolsk kongeligt hold, når de begynder fejringen i Sønderjylland klokken 10.00.

Det er således kong Christian 10.’s barnebarn, oldebarn og tipoldebarn, der sammen krydser den gamle grænse 101 år efter, at Christian 10. red over den gamle grænse den 10. juli 1920 på den hvide hest Malgré Tout ledsaget af kronprins Frederik og prins Knud til hest og dronning Alexandrine og prinsesse Thyra i karet. 

Første gang

Det er første gang, at prins Christian er alene på job sammen med sin far og farmor. 

Dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Christian begynder festprogrammet klokken 10.00 om morgenen med at køre over den gamle grænse ved Frederikshøj syd for Kolding.

 

En time efter, klokken 11.00, fortsætter programmet for dronningen og hendes søn og barnebarn med en dansk-tysk festgudstjeneste i Haderselv domkirke. 

Her deltager også Tysklands forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier og statsminister Mette Frederiksen.

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden