Tirsdag, 21. februar 2023 — af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

Hvorfor laves dronning Margrethes nytårspels ikke om til en kåbe?

Dronning Margrethe til nytårstaffel i 2020 og 2023.
Dronning Margrethe til nytårstaffel i 2020 og 2023.
Fotomontage: Hanne Juul og Thomas Laursen.
Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Kære kongelige brevkasse
Jeg har længe undret mig over, at den smukke pels, som dronningen bærer til nytårstaflet og -kuren d. 1. januar, ikke bliver kortet af til en kåbe og evt. en lille taske, så hun bliver mere fri i sin gang og ikke er tvunget til at løfte den tilbage på skulderen, hver gang den glider ned. Jeg tænker, at dronningen har så mange modeskabere omkring sig, at det må være let at lave en mere behagelig løsning.
Hilsen
A. Ketelsen

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære A. Ketelsen
Dronningen ejer, så vidt jeg ved, så mange forskellige pelse, at hun kan vælge en, der passer til enhver lejlighed. Jeg er med andre ord sikker på, at den pels, hun ofte bærer til nytårstaflet og -kuren på Amalienborg, er præcis, som hun ønsker det. Men hun har naturligvis adgang til en skrædder, som kan ændre hendes tøj – hvis hun ønsker det. At majestæten og kongehusets øvrige kvinder går med pels, er i øvrigt noget, der er blevet problematiseret af både danske og udenlandske dyreværnsaktivister. Jeg skal ikke gøre mig til dommer, men vil blot anføre, at de kongelige ligesom os andre er nødt til at stole på, at de producenter, de køber fra, lever op til gældende lovgivning – og i dette tilfælde også til forsvarlige dyreetiske vilkår.
Bedste hilsner
Jon Bloch Skipper

 

Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse". 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden