Torsdag, 2. juni 2022 - af Ulrik Ulriksen

I dag går det løs på Anholt: Dronning Margrethe klar til en tur i ørkenen

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Jesper Sunesen
Kongeskibet Dannebrog er her til morgen nået til øen Anholt midt i Kattegat. Efter en god indledning på årets sommertogt i Helsingør i går, venter en ny stor dag for dronning Margrethe, der blandt andet skal en tur i ørkenen.

Årets sommertogt er nået til Anholt, hvor dronning Margrethe fra kongeskibet Dannebrog sejles i chalup til Anholt Havn klokken 10.00 her til formiddag.

Dronning Margrethe ankommer i chalup

Ved den officielle modtagelse på havnen spiller Søværnets Tamburkorps “Kong Christian”, og borgmester i Norddjurs kommune Kasper Bjerregaard udbringer et nifoldigt leve.

Herefter er der officiel modtagelse i Hallen på Anholt Havn.

Dronning Margrethe skal efter planen klokken lidt over 11.00 besøge udsigtspunktet foran Radartårnet, og klokken 11.30 besøger Majestæten en fastboende familie, der består af tømrer Jakob Kjærgaard og hjemmesygeplejerske Signe Hylby samt deres fem børn.

En tur i ørkenen

Efter en frokostpause skal dronning Margrethe så klokken 13.40 en tur ud i Anholts ørken.

Ørkenen, der blev fredet i 1938, er et område på Anholt, som på grund af den sparsomme plantevækst og vegetation har karakter af en ørken.

Ørkenen er i dag Anholts største attraktion, og her gør Dronningen fire stop.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Runder af med kaffebord

Dronningen gør sit fjerde og sidste stop i det unikke ørkenlandskab på udsigtspunktet ved Sønderstænge, hvor der er udsigt udover vandet og Anholt.

Dagen rundes af med kaffebord, hvorefter dronningen i chaluppen sejler retur til Dannebrog.

I aftes sejlede Majestæten ombord på kongeskibet af sted fra Helsingør mod Anholt ved 21. 30-tiden, og det har kongehuset lavet en fin lille video af, som du kan nyde ved at klikke nedenfor.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden