Tirsdag, 16. marts 2021 - af Trine Larsen

I dag sker det: Første gang for dronningen nogensinde

Kronprins Frederik og dronning Margrethe
Kronprins Frederik og dronning Margrethe
Foto: Henning Bagger/Ritzau/Scanpix
I dag sker det for første gang nogensinde. Dronning Margrethe skal sammen med kronprins Frederik afholde virtuelt statsråd i statsrådsalen på Christiansborg.

Tirsdag den 16. marts skal dronning Margrethe og kronprins Frederik deltage i statsrådet fra statsrådssalen på Christiansborg Slot.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dette statsråd bliver historisk, for for første gang nogensinde sidder dronningen og kronprins Frederik alene i statsrådssalen på Christiansborg, hvorfra alle statsrådsmøder foregår.

Regeringens ministre, som plejer at være til stede, er der ikke i dag. Grundet Covid-19 situationen, går det ikke, at de alle samles, og derfor vil ministrene logge på deres computer fra kontoret i deres respektive ministerier.

Naturligvis vil al teknik forud for mødet, som dronningen leder, være afprøvet på forhånd, men det er helt sikkert dejligt for majestæten, at hendes computer-kyndige søn er ved hendes side, hvis noget skulle "drille".

De fleste ved, at computere kan drille, men særligt i dag er det vigtigt, at tingene fungerer, for der er mange sager på dagsordenen. Faktisk sættes der rekord i dag, for statsrådet skal ekspedere mere end 250 sager.

 

Normalt ekspederes omkring 100 sager. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden