I dag sker det: Første gang for dronningen nogensinde

Kronprins Frederik og dronning Margrethe

Kronprins Frederik og dronning Margrethe

Foto: Henning Bagger/Ritzau/Scanpix
I dag sker det for første gang nogensinde. Dronning Margrethe skal sammen med kronprins Frederik afholde virtuelt statsråd i statsrådsalen på Christiansborg.

Tirsdag den 16. marts skal dronning Margrethe og kronprins Frederik deltage i statsrådet fra statsrådssalen på Christiansborg Slot.

Dette statsråd bliver historisk, for for første gang nogensinde sidder dronningen og kronprins Frederik alene i statsrådssalen på Christiansborg, hvorfra alle statsrådsmøder foregår.

Regeringens ministre, som plejer at være til stede, er der ikke i dag. Grundet Covid-19 situationen, går det ikke, at de alle samles, og derfor vil ministrene logge på deres computer fra kontoret i deres respektive ministerier.

Naturligvis vil al teknik forud for mødet, som dronningen leder, være afprøvet på forhånd, men det er helt sikkert dejligt for majestæten, at hendes computer-kyndige søn er ved hendes side, hvis noget skulle "drille".

De fleste ved, at computere kan drille, men særligt i dag er det vigtigt, at tingene fungerer, for der er mange sager på dagsordenen. Faktisk sættes der rekord i dag, for statsrådet skal ekspedere mere end 250 sager.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan 

Normalt ekspederes omkring 100 sager. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden