6. okt. 2018
Af Henrik Salling

Indenfor hos dronningen: Derfor arbejder jeg helst alene

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Når dronningen går ind i sit kreative univers, gør hun det helst alene. Det og meget mere fortæller majestæten om i BILLED-BLADET i denne uges blad.

Det var en glad, men absolut også stolt dronning Margrethe, som for nylig bød indenfor i sit eget univers af kreativitet. Stedet var nærmere betegnet Amalienborg Museet, som i øjeblikket viser udstillingen "Eventyrdronningen". En udstilling, som viser majestætens kreative evner udi scengrafiske opgaver.

Helt for mig selv

Under åbningen gav dronningen også et sjældent interview til den fremmødte presse, som kan læses i denne uges udgave af BILLED-BLADET.

- Det har betydet vældig meget for mig, at jeg har kunnet lave ting. Det ville jeg jo nok have gjort under alle omstændigheder... mere eller mindre, sagde dronningen blandt andet.

Og så afslørede hun, at hun arbejder bedste alene, når hun om torsdagen går ind i sit atelier.

- Jeg er bange for, at jeg sidder alene med det. Helst helt for mig selv. Så er der ro på. Jeg har ikke været så god til at vise mine børnebørn, hvordan man kan gøre. Det burde jeg måske have gjort. Men jeg arbejder bedst for mig selv og er nok lidt for egoistisk til at kunne sprede det ud til andre, fortalte dronningen, som indtil videre har lavet scenografi og kostumer til en lang række forestillinger.

null

Læs mere om: