Jul på Berleburg slot: Prins Gustav og prinsesse Nathalie viser rundt

Foto: Martin Lund/TV 2
Julen betyder meget for prins Gustav og prinsesse Nathalie. Det fortæller de to søskende en masse om i TV 2-programmet ”Jul på Berleburg”, som bliver sendt mandag aften.

− Vi har altid holdt dansk jul. Vi kender ikke andet, fortæller Gustav i programmet "Jul på Berleburg slot", som dog også afslører, at en enkelt engelsk julespise har sneget sig ind på slottet, nemlig den engelske julebudding, som stammer fra dronning Ingrids familie.

Mandag aften kan seerne endnu engang komme med indenfor på slottet Berleburg i Tyskland og - med prins Gustav i spidsen - få et sjældent indblik i familiens juletraditioner.

− Ingen kan faktisk lide plum pudding. Derfor smager vi kun et lille stykke, fortæller de to søskende, der er søn og datter af danske prinsesse Benedikte og prins Richard.

Foto: TV 2

Savner stadig prins Richard

Det er tv-vært Lene Beier, som har besøgt familien, og hun vil også gerne vide lidt om deres nu afdøde far, prins Richard, som døde den 17. marts 2017. 

− Min far var et varmt menneske. Han havde en blød kerne og en hård skal, som blev blødere med årene. Han var der. Du hørte ham, inden du så ham, fortæller prinsesse Nathalie. Og Gustav er helt enig.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

− Han var meget højlydt. Jeg savner ham, fortæller prinsen, som afslører, at han i sin telefon havde sin far stående som ”Pappi”. I en af stuerne hænger portrætter af både prins Richard og af deres mor, prinsesse Benedikte.

Og selv om begge børn ikke synes, at portrættet yder deres mor fuld retfærdighed, er der én ting, som er ganske præcist gengivet. Nemlig hendes blik.

− Min mor har et blik som en laserstråle. Vi driller hende med det. Hun kan heldigvis godt grine ad sig selv, siger Gustav, som betragter Berleburg som sit et og alt.

Prins Gustav, Carina Axelsson og prinsesse Benedikte
Foto: Jesper Sunesen

Prins Gustav, Carina Axelsson og prinsesse Benedikte

Programmet med Gustav og Nathalie blev sendt første gang sidste år, men er faktisk optaget forrige år, kort tid efter prins Richards død. Alligevel har begge børn overskud til at fortælle om deres far. Blandt andet da Lene Beier bliver taget med ind i slottets kapel, hvor prins Richards båre stod, inden den blev båret til byens kirke.

− Vi er religiøse. Men ikke sådan, at vi går i kirke hver søndag. For mig er Gud i naturen og ikke så meget i en kirke, fortæller prinsesse Nathalie, som fra barnsben har tilbragt meget tid i naturen. Gerne på ryggen af en hest. Hun har vundet et hav af medaljer, men helliger sig lige nu jobbet som landstræner for de danske dressurryttere.

Kom helt med ind i de kongelige gemakker i genudsendelsen "Jul på Berleburg slot" , der bliver vist kl. 20.50 på TV 2 FRI. 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden