1. jun. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Kæmpe skuffelse for prinsesse Nathalie

Prinsesse Nathalie
Prinsesse Nathalie
Foto: Lars Horn
For prinsesse Nathalie har weekenden budt på en stor skuffelse i Frankrig.

Prinsesse Nathalie er træner for det danske dressurlandshold, der er ved at finpudse formen før De Olympiske Lege i Tokyo i slutningen af juli.

Den forløbne weekend bød på stor spænding for Nathalies udvalgte, der var i Frankrig for at deltage i stærk besat konkurrence med andre topryttere og deres heste.

Prinsesse Nathalie i Frankrig

Fem danske dressurryttere var til start ved det internationale stævne i franske Compiègne.

Heriblandt Cathrine Dufour, Andreas Helgstrand og Nanna Merrald, som skulle ride Grand Prix.

Det var det sidste stævne, hvor landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein kunne måle ekvipagerne op mod hinanden og se dem overfor stærke internationale konkurrenter.

Stævnet var derfor helt afgørende for landstræneren, som skal udtage tre ryttere og en reserve til OL i Tokyo.

Alle var kede af det

Det blev dog noget af en skuffelse for prinsesse Nathalie at se sit ellers stærkeste kort Cathrine Dufour, som fik en skidt oplevelse i Frankrig.

Heldet var simpelthen bare ikke med Cathrine Dufour, som ifølge mediet ridehesten.com ikke formåede at få redet sin hest Bohemian ind på banen.

Hesten var anspændt, og på trods af gode forsøg på at berolige ham, lykkedes det aldrig.

Det betød, at Danmark var ude af holdkonkurrencen, hvilket kom som et chok for alle på og omkring holdet.

– Vi er selvfølgelig rigtig kede af det på Cathrine og Bohemians vegne. Cathrine gjorde alt det rigtige, og forsøgte at få ham beroliget. Det er det, som kan ske, når vi har med levende dyr at gøre, og nu skal han bare have lov at få lidt ro på, og så tager vi den derfra, fortæller holdleder Anne-Mette Binder til ridehesten.com, efter den uheldige oplevelse ved Nations Cup-stævnet i franske Compiégne.

Prinsesse Nathalie og alle andre havde ellers forventet, at Cathrine Dufour og Bohemian som den første danske ekvipage på startlisten ville give Danmarks dressurlandshold en flyvende start på konkurrencen.

Danmark ude af holdkonkurrencen

Desværre blev hesten Bohemian stresset på vej mod indridningen.

Erfarne Cathrine Dufour gjorde hvad hun kunne for at berolige sin hest, men ekvipagen nåede altså ikke start, og det betød, at Danmark til alles store skuffelse desværre var ude af holdkonkurrencen, da alle tre ekvipagers resultater er gældende for det samlede holdresultat.

Læs mere om: