22. jan. 2022
Af Marianne Singer

Kærlig gestus på stor dag: Sådan hylder Mary sin svigermor

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik fredag ved udstillingsåbingen. 
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik fredag ved udstillingsåbingen.
Foto: Lars H. Laursen
Kronprinsesse Mary hyldede på sød vis sin svigermor, dronning Margrethe, ved den officielle åbning af dronningens udstilling af hendes smykker på Amalienborg.

Kronprinsesse Mary har altid haft et tæt forhold til sin svigermor, dronning Margrethe.

Det understregede kronprinsesse Mary endnu engang på kærlig vis under den officielle åbning af særudstillingen "En dronnings smykkeskrin – 50 år på tronen fortalt i smykker" på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg fredag, hvor dronningen officielt åbnede ustillingen.

Til ære for dronningen

Under arrangementet, som også kronprins Frederik, prinsesse Benedikte og greveparret af Rosenborg deltog i, havde kronprinsesse Mary valgt at hylde sin svigermor ved at bære en ny broche skabt af Georg Jensen til ære for dronningen i anledning af hendes 50-års regeringsjubilæum.

https://imgix.billedbladet.dk/20220121_lhl5197.jpgll_.jpg
Foto: Lars H. Laursen
https://imgix.billedbladet.dk/20220121_lhl5197.jpgkk_.jpg
Foto: Lars H. Laursen

Hjertet i jubilæumssmykket fortæller ud fra dronningens valgsprog historien om folkets kærlighed, den gyldne bjælke symboliserer Guds hjælp og den ubrydelige cirkel, som indrammer smykket, repræsenterer Danmarks styrke.

Derudover er der på rammen 50 riller, som symboliserer regeringsperioden, og de øvrige bjælker tegner et M for Margrethe.

Kostbar særudgave

Dronningen fik overrakt en særudgave af smykket, der er skabt af Ditte Bjerregaard og Sofie Elkjær Jensen og besat med brillanter, den 12. januar i Riddersalen i Christian IX’s Palæ på Amalienborg.

Læs mere om: