13. jan. 2022
Af Lene Skriver Bak

Kong Willem-Alexander: Sådan er min gudmor dronning Margrethe

Kong Willem-Alexander og dronning Margrethe i 2015.
Kong Willem-Alexander og dronning Margrethe i 2015.
Arkivfoto: Martin Høien
Kong Willem-Alexander lægger ikke skjul på sin beundring for sin gudmor, dronning Margrethe.

Da kong Willem-Alexander var en lille nyfødt prins, fik han en dansk dronning som gudmor til sin barnedåb.

Dronning Margrethe takkede ja til æren, som Willem-Alexanders mor, den hollandske tronfølger, prinsesse Beatrix, tilbød sin veninde.

Siden da har forholdet mellem dronning Margrethe og kong Willem-Alexander været nært og værdsat, fortæller han i bogen "Monark og Menneske" af Thomas Larsen.

Kongen lægger ikke skjul på, at han beundrer den danske majestæt.

- Nogle af de ord, der for mig karakteriserer dronning Margrethe, er: kreativ, autentisk, handlekraftig, intelligent og dedikeret. Dedikeret over for Danmark og over for hendes kære. Hun har altid været en dedikeret gudmor over for mig. Disse egenskaber har gjort det muligt for hende utrætteligt at udfylde sin rolle som statsoverhoved i næsten 50 år, siger kong Willem-Alexander i bogen og fortsætter:

- Dronning Margrethe er altid utrolig velinformeret. Hun har evnen til at få folk til at føle sig godt tilpas, samtidig med at hun opretholder et højt professionelt niveau.

Det er dog ikke kun dronning Margrethes opførsel og indsigt, kongen har bidt mærke i. Hendes lette væsen er også et plus, mener han.

- Hun er altid fuld af positiv energi, som skinner igennem i måden, hun fremtræder på, både i den måde, hun klæder sig på, og i hendes munterhed.

Læs mere om: