Søndag, 18. december 2022 - af Malan Joensen

Kongehuset åbner dørene for et helt særligt sted fuld af kostbarheder

Dronning Margrethe.
Dronning Margrethe.
Arkivfoto: Lars H. Laursen
Man kan komme med ind bag kulisserne mange forskellige steder i kongehuset i løbet af december.

Det danske kongehus har for tiden stor succes med en julekalender på sociale medier, hvor vi både får et glimt af kongefamiliens egne juletraditioner, men også bliver budt indenfor bag murene på slottet og ser spændende steder, man ellers ikke har indblik i.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Denne weekend har kongehuset for eksempel åbnet dørene for Kabinetssekretariatet og Ordenskapitlet, der blandt andet huser og holder styr på de fornemme ordener, man kan blive dekoreret med.

I en unik video kan man se nærmere på Elefantordenen, medaljer og våbenskjolde, og kongehuset forklarer således sammen med videoen:

"I Gardestalden, der er en ombygget hestestald fra 1842 bag Christian IX’s Palæ på Amalienborg og Det Gule Palæ, ligger Kabinetssekretariatet og Ordenskapitlet, hvorfra Kongehusets statsretslige opgaver varetages 📜

Men det er også her, hvor der både holdes styr på elefanterne til rigets fineste orden, og hvor de kongelige ordener og medaljer pakkes og udsendes. Samtidig er det også stedet, hvor våbenskjolde bliver til.

Kabinetssekretariatet ledes af Kabinetssekretæren, der rådgiver Hendes Majestæt Dronningen i varetagelsen af funktionen som Danmarks statsoverhoved og fungerer som bindeleddet mellem Regeringen og Kongehuset. Der har derfor i de seneste par dage været særligt travlt i Kabinetssekretariatet i forbindelse med regeringsdannelsen.

🐘🏅 Ordenskapitlet står for den daglige administration af det danske ordensvæsen, som omfatter de to ridderordener – Elefantordenen og Dannebrogordenen – samt de to kongelige medaljer – fortjenstmedaljen og belønningsmedaljen. I Ordenskapitlet arbejder blandt andet Ordenshistoriografen og den kongelige våbenmaler, som vi også møder i denne video."

Se den unikke video herunder:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden