Onsdag, 12. januar 2022 - af Marianne Singer

Kongehuset afslører kæmpe nyhed: Hele den kongelige familie bakker op

Kronprinsparret, dronningen og prinseparret. 
Kronprinsparret, dronningen og prinseparret. 
Foto: Hanne Juul, Jesper Sunesen og Mikael Rieck
Dronning Margrethe bakker sammen med resten af den kongelige familie op om en stor og markant fornyelse hjemme hos dem selv, meddeler kongehuset.

Sidste år begyndte dronning Margrethe, kronprinsparret samt prins Joachim og prinsesse Marie en fornyelse indenfor kongehusets vægge, som først er kommet frem nu. 

Kongehusets kommunikationschef Lene Balleby fortæller således til Ekstra Bladet om et nyt stort projekt, der involverer ikke bare medlemmerne af den kongelige familie, men også deres medarbejdere. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Topmoderne tankegang 

Det kongelige projekt handler om et af tidens mest omtalte emner, klima og bæredygtighed. 

"Kongehuset tænker i høj grad på bæredygtighed og klima. Kongehuset har i 2021 igangsat et bæredygtighedsprojekt, som påvirker samtlige medarbejderes måder at arbejde på. Det er lige fra forbedret affaldssortering, udfasning af plasticflasker og nedsættelse af papirforbrug til omstilling til mere bæredygtige rengøringsprodukter og generel energieffektivisering af bygninger og inventar i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen.” lyder det fra Lene Balleby til Ekstra Bladet

Særlig bil

Samtidig kommenterer Lene Balleby overfor Ekstra Bladet også på dronningens nyindkøbte miljøvenlige Bentley Bentayga Hybrid, der, som navnet afslører, er en hybridbil, hvilket ugebladet Her & Nu som de første skrev om.

”Dronningens nye bil er købt med hensyn til det funktionelle - og selvfølgelig også med hensyn til miljøet. Bilen skal hovedsageligt tilbagelægge kortere afstande, og da vi nu har fået installeret ladestandere på slottene og fortsat arbejder på at udvide kapaciteten, forventes bilen at køre mest på el”. forklarer Lene Balleby til Ekstra Bladet om et af de mange nye tiltag.

Hele familien bakker op

Overfor BILLED-BLADET bekræfter Lene Balleby, at dronningen sammen med sine sønner og svigerdøtre er involveret i den store grønne omstilling indenfor slottets mure. 

”Helt afgjort! Den kongelige familie bakker op om projektet og engagerer sig generelt i Husets initiativer – også indenfor bæredygtighedsområdet.” lyder det fra Lene Balleby. 

I forbindelse med kongehusets køretøjer, deriblandt de fornemme historiske Krone-biler, forklarer hun desuden til BILLED-BLADET: 

”De gamle, historiske biler er klenodier, som bruges meget sjældent. Dem skifter vi nok ikke ud lige foreløbig. De øvrige biler i Kongehuset udskiftes dog løbende, og her er det Kongehusets politik, at der som udgangspunkt tænkes i el- og hybridbiler. Adskillige af Kongehusets biler kører derfor allerede nu helt eller delvist på el.”

Fuldt elektrisk

Det er ikke kun dronningen, der har indkøbt en ny miljøvenlig bil.

Ifølge avisen.dk har kronprins Frederik fået en sportsvogn af mærket Porsche, model Taycan Turbo Cross Turismo, der er fuldt elektrisk. 

Porschen har to elmotorer (og derved firehjulstræk) med tilsammen 680 hk.

Aktuelt emne

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har igennem længere tid haft stor fokus på bæredygtighed og klima igennem blandt andet deres protektioner, på officielle opgaver og på arbejdsbesøg i udlandet. 

Mens dronningen senest talte om klimaspørgsmålet i sin nytårstale og understregede, at vi må udvikle bedre kilder til energi. 

Også prins Joachim og prinsesse Marie går op i klimaspørgsmål, prinsesse Marie blandt andet gennem sit arbejde med at bekæmpe madspild. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden