3. aug. 2017
Af Pia Meisner

Kongehuset bekræfter: Prins Henrik vil ikke begraves i Roskilde Domkirke

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20170719_laa_t1o0863.jpg
Foto: Lars Aarø
Prins Henrik skal alligevel ikke stedes til hvile ved siden af dronning Margrethe i Roskilde Domkirke. Det meddeler hoffet i en pressemeddelelse.
Prins Henrik har truffet en stor beslutning. Han ønsker alligevel ikke at blive begravet i Roskilde Domkirke, som det ellers hele tiden har været planen.
Det meddeler kongehuset på deres hjemmeside: "Kongehuset har i dag offentliggjort, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik ikke ønsker at blive begravet i Roskilde Domkirke, som det ellers har været planlagt. Prinsens beslutning indebærer, at Prinsen ikke kommer til at ligge ved siden af Hendes Majestæt Dronningen under den sarkofag, som professor og billedhugger Bjørn Nørgaard har udarbejdet.
Dronningen har igennem noget tid været bekendt med Hans Kongelige Højheds beslutning og er indforstået med beslutningen. Prinsens beslutning ændrer ikke ved Dronningens begravelsesplaner.

Det har været fremme i medierne, at Prinsen ønsker at blive begravet i Frankrig. Dette er ikke korrekt. Prinsen ønsker fortsat at blive begravet i Danmark, men de nærmere omstændigheder er endnu ikke på plads."

Se billeder fra prins Henriks og dronning Margrethes lange liv sammen i galleriet herunder.

GALLERI: Dronning Margrethe og prins Henrik med Frederik og Joachim

Læs mere om: