29. okt. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprins Frederik fejrede Tordenskiolds fødselsdag med sang og bægerklang

Kronprins Frederik ankommer til Holmens Kirke
Kronprins Frederik ved ankomsten til Holmens Kirke.
Foto: Birger Storm / BILLED-BLADET
Der var både sang og bægerklang, da kronprins Frederik ved en kirkelig højtidelighed og en fest på Holmen markerede søhelten Tordenskiolds 325 års fødselsdag.

Kronprins Frederik så flot ud i søværnets uniform, da han ankom til Holmens Kirke for at deltage i 325 års fødselsdags-gudstjeneste til ære for den dansk-norske søhelt Peter Tordenskiold.

Med salmesang og prædiken gennemføres højtideligheden, hvorefter kronprinsen nedlagde en krans ved Tordenskiolds grav.

Herefter drog Frederik videre til Søofficersskolen på flådestation Holmen, hvor man fortsatte markeringen af søheltens fødselsdag og 50 års-jubilæet for Selskabet Tordenskiolds Venner.

LÆS MERE: Kronprins Frederik talte om sine kvikke børn

Kronprins Frederik overrakte pris til frømænd

Et af dagens højdepunkter var, da kronprinsen overrakte en fornem pris til Frømandskorpset for deres indsats ud for Somalias kyst, hvor de har mødt store udfordringer i kampen mod pirateri.

Dagen blev rundet af med fællessang om den tapre Tordenskiold og med en skål.

- Jeg vil sjunge om en helt. Vidt berømt ved sund og bælt. Om en herre kæk og bold. Om den tapre Tordenskiold, sang Frederik højt og flot.

Fuldstændig som i de gode, gamle drengedage på Krebs' Skole, hvor netop sangen om søhelten ofte var på repertoiret i musiktimerne og ved festlige lejligheder som Tordenskiolds fødselsdag 28. oktober.

LÆS MERE: Kronprins Frederik erklærer sin kærlighed til kronprinsesse Mary

Læs mere om: