18. feb. 2015
Af dkeditorial

Kronprinsesse Mary dansede med voldsramte kvinder i Addis Ababa

https://imgix.billedbladet.dk/lost_media/46020.jpg
Foto: Hanne Juul i Etiopien
Kronprinsesse Mary fik en flot modtagelse, da hun ankom til et beskyttet hjem for voldsramte kvinder i Etiopiens hovedstad Addis Ababa.

De 96 voldramte kvinder på et beskyttet hjem i Etiopiens hovedstad Addis Ababa virkede en smule nervøse, inden de fik royalt, dansk besøg.

Men da først kronprinsesse Mary var trådt ind af den massive pigtrådsklædte port, blev der løsnet op for stemningen.

De mange kvinder, der alle har været ofre for rå mande-vold og seksuelle overgreb, gav over for den danske delegation udtryk for, at de var glade for at få besøg af Mary. Glade for, at man fra dansk side gav deres problemer opmærksomhed.

VIDEO: Mary imponeret af teenagepiger i Etiopien

Kronprinsesse Marys besøg spredte glæde

Selv om baggrunden for det såkaldte ”safehouse” er ufatteligt dyster, så var Marys besøg fyldt med glæde og fest midt i alvoren.

Da Mary havde hørt om stedets historie fra lederen Maria Munir og derefter hørte personlige historier fra de kvindelige beboere, blev der pludselig skruet op for musikken og sat gang i etiopisk, landlig folkedans.

VIDEO: Marys rørende besøg i flygtningelejr

Kronprinsesse Mary dansede med

Der blev hoppet i takt til musikken, og skuldrene gik rytmisk op og ned på de dansende kvinder.

Kronprinsessen blev opfordret til at danse med, og det gjorde hun respektfuldt og med et stort smil.

Inden afgang fra det beskyttede hjem, som blot er et af to i Addis Ababa med fem millioner indbyggere, havde Mary en sidste vigtig ting at sige til de voldramte kvinder.

– Husk, at det ikke er jeres egen skyld, at I er endt her. Og husk, at det aldrig kan være jeres egen skyld, at I bliver udsat for vold, sagde kronprinsesse Mary.

Læs mere om: