31. okt. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary fortæller om dagene i Afrika: Det gør altid et stort indtryk

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

For kronprinsesse Mary har dagene i Burkina Faso i Afrika gjort et stærkt indtryk. Her fortæller hum om sine oplevelser, og udviklingsminister Flemming Møller Mortensen forklarer, hvorfor Marys indsats gør en forskel.

Kronprinsesse Mary og udviklingsministeren har over tre dage besøgt i Burkina Faso.

Under rejsen har de mødtes med den burkinske præsident og besøgt Danmarks fælles projekter med bl.a. UNFPA og UNICEF om seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder, sanitet og sundhed samt klimatilpasning af landbrugsproduktion i hårdt pressede samfund for de mange internt fordrevne i landet.

Kronprinsesse Mary talte med unge om udfordringer

På grund af terrortruslen i Burkina Faso var rejsen med kronprinsessen og ministeren hemmeligholdt for lokale medier, og først efter Marys afrejse fra landet har vi kunnet skrive om turen, der blev rundet af med et besøg ved et specielt center for unge.

Vigtige projekter i Ouagadougou

Her oplevede kronprinsessen og minister Flemming Møller Mortensen, hvordan man i Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou arbejder med at fremme seksuel og reproduktive sundhed og rettigheder (SRSR) især blandt unge piger.

Kronprinsessen og ministeren deltog begge engageret i en gruppediskussion med unge om de udfordringer, de oplever i forhold til familieplanlægning.

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen

Danmark støtter ungdomscentrets arbejde med familieplanlægning gennem kernebidrag til blandt andet FN’s Befolkningsfond UNFPA.

Samtidig støter Danmark kampen for at forbedre kvinders rettigheder og muligheder i det afrikanske land, hvor kvinderne kan være med til at skabe positiv forandring.

Det var midt i det hele rart at se, at to kvindelige motorcykelbetjente styrede kronprinsessen sikkert gennem trafikken i Ouagadougou på den travle sidste arbejdsdag i Burkina Faso.

Motorcykelbetjente i Burkina Faso
Motorcykelbetjente i Burkina Faso
Foto: Jesper Sunesen

Mary og ministeren stillede op til interview

Efter besøget fortalte kronprinsessen om de spændende og travle arbejdsdage i Burkina Faso, og minister Flemming Møller Mortensen forklarede os, hvorfor det er så godt at have kronprinsessen med på holdet til en så vigtig arbejdsrejse som den til Burkina Faso.

Læs mere om: