25. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary fortæller om privat bekymring

kronprinsesse mary
Kronprinsesse Mary.
Foto: Hanne Juul
For kronprinsesse Mary er det vigtigt, at hun og kronprins Frederik giver hinanden plads og holder deres selvstændighed intakt.

I denne tid nyder kronprinsesse Mary og kronprins Frederik livet sammen med deres fire børn i Kancellihuset i Fredensborg, hvor Mary og Frederik også i sin tid for alvor tog hul på deres fælles liv som Danmarks kronprinspar.

Mary og Frederiks styrke

I deres år sammen har nogle af de ting, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik har fremhævet som en stor styrke ved deres forhold, været, at de begge er generøse i forhold til at give hinanden plads.

Mary og Frederik har altid forsøgt at lytte til og lære af hinanden og på det helt private plan været ligestillede i tosomheden.

Frederik var bekymret

Inden Mary og Frederik blev gift ved den uforglemmelige vielse i Vor Frue Kirke i maj 2004, følte kronprinsen ifølge kronprinsessen en særlig bekymring.

Det fortæller kronprinsesse Mary åbent om i den seneste store portrætbog om kronprins Frederik - ”Under bjælken”:

- Man skal altid være sig selv bevidst og holde sin selvstændighed intakt. Man må ikke forsvinde helt ind i et forhold, for så bliver forholdet bare til én person, så bliver det ikke tosomhed. Jeg tror også, det var den bekymring, Frederik følte og sagde til mig, inden jeg flyttede til Europa: ”Er vi for ens? Har vi for meget til fælles?”, lyder det fra kronprinsesse Mary i ”Under bjælken”.

Det giver balance

Mary understreger, at hun og Frederik har givet hinanden plads fra dag 1 i deres forhold, for man skal have plads til at være sig selv, så man ikke går og skygger for hinanden.

Det giver en balance og skaber et godt grundlag for et forhold og for at stifte en harmonisk familie.

Frederik fejres af familien

I morgen, tirsdag den 26. maj, kan kronprinsesse Mary sammen med børnene Christian, Isabella, Josephine og Vincent fra morgenstunden i Kancellihuset fejre kronprins Frederik i anledning af hans 52-års fødselsdag.

Læs mere om: