28. okt. 2015
Af af Trine Larsen

Kronprinsesse Mary hjalp sin svigermor

Kronprinsesse Mary og dronning Margrethe hjalp hinanden med afsløringen
Kronprinsesse Mary og dronning Margrethe hjalp hinanden med afsløringen af Årets Julemærke.
Arkivfoto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary var med dronning Margrethe på job og hjalp også majestæten med at afsløre Årets Julemærke, som dronningen er kunstneren bag.

Det er tredje gang, at dronningen er kunstneren bag Årets Julemærke, hvor pengene fra salget går til de fire eksisterende julemærkehjem.

Dronningen, der selv er portrætteret på yderligere to julemærker, smilede glad, da hun sammen med kronprinsesse Mary på Københavns Rådhus onsdag kunne afsløre sit værk.

Værket forestiller børn i sneen, der modtager og sender breve, selv får hilsner og skriver kort, mens der på en blå og frostklar himmel flyver hvide duer med breve i næbbet over dem.

https://imgix.billedbladet.dk/marymargrethe450_0.jpg
Foto: Keld Navntoft / BILLED-BLADET

LÆS MERE: Kronprinsesse Mary: Flere børn skal have det godt

Kronprinsesse Mary stolt af sin svigermor

Efterfølgende fortalte dronningen, at det er børnesangen ”Hvilket postbud, en due”, som majestæten selv husker som en morsom sangleg fra sin barndom, der har inspireret hende til årets julemærke, som er nummer 112 i rækker af julemærker.

Samtidig beklagede dronningen, at hun var blevet forkølet i flyveren hjem fra rejsen til Indonesien, som hun kom fra tirsdag, og derfor havde svært ved at høre så godt på grund af forkølelse.

Alligevel var dronningen veloplagt og glædede sig tydeligvis til at afsløre sit nyeste bidrag til Julemærke-samlingen.

Kronprinsesse Mary var synligt stolt over det flotte arbejde, som hendes svigermor har lagt i skabelsen af årets Julemærke, hvis formål på mange måder harmonerer med flere af kronprinsesse Marys mærkesager, nemlig arbejdet mod mobberi.

Så de to, svigerdatter og svigermor, havde en dejlig opgave sammen og kunne glæde sig over, at de støtter gode formål på hver deres måde.

LÆS MERE: Dronning Margrethe fører dronning Ingrids engagement videre

Dronningens motiv går igen

Efterfølgende fortalte dronningen, at hun er nok klar over, at der desværre ikke længere bliver sendt så mange breve, men opfordrede til, at det ændrede sig ved juletid.

Ud over selve julemærket, der kan købes 1900 salgssteder i Danmark, er dronningens motiv fra Julemærkerne også på en række andre produkter, som sælges til fordel for julemærkehjemmene, der hjælper udsatte børn og unge med at få mere selvværd, venner og et gladere liv.

Blandt andet er der lavet en såkaldt ”pin”, ligesom der er fremstillet gavemærker og julekort.

Alle produkter kan ses på Julemærkefondens hjemmeside.

Læs mere om: