25. feb. 2015
Af af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary imponeret over en helt særlig pige

Fotomontage - kronprinsesse Mary på Christiansborg og i Etiopien 2015
Fotomontage - kronprinsesse Mary på Christiansborg og i Etiopien 2015
Hanne Juul/BILLED-BLADET
Under et møde om virksomheders sociale ansvar på Christiansborg fortalte kronprinsesse Mary om en ung etiopisk pige, der gjorde stort indtryk.

Kronprinsesse Mary er netop vendt hjem til Danmark efter en rejse til Etiopien, hvor hun atter satte fokus på kvinders sundhed og rettigheder.

Onsdag eftermiddag fortsatte kronprinsessen sin utrættelige kamp for kvinders rettigheder, da hun holdt en passioneret tale i forbindelse med et møde i Fællessalen på Christiansborg om danske virksomheders sociale ansvar (CSR).

LÆS OGSÅ: Dag for dag - kronprinsesse Marys rejse til Etiopien

Kronprinsesse Mary mødt af stærk pige

Her kom hun ind på et møde med en ung pige, der berørte hende meget. Pigen var vokset op i Afar-regionen, hvor livet er barsk for især kvinder og piger, fortalte kronprinsessen.

Blandt andet er op til 90 procent af pigerne omskåret. FN's Befolkningsfond og UNICEFs Joint Programme arbejder på at udrydde omskæring og børneægteskaber og samler blandt andet pigerne i små grupper, hvor de kan tale om svære emner.

- Og her hørte jeg en særlig piges historie. Kun hendes øjne var synlige under sløret - det var et stærkt og klogt blik, jeg blev mødt med, sagde kronprinsessen, og fortalte hvorledes pigen stolt havde en bankbog i hånden.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary imponeret af etiopiske teenagepiger

Imponeret kronprinsesse Mary

- Med en startkapital på 500 birr (knap 200 kr) fra sin far - som hun tidligere havde overbevist om Ikke at gifte hende bort som 15-årig - købte hun to gedekid på det lokale marked, hun fedede dem op og solgte dem for mere end 1000 birr hver. Og hun var nu igang med at fede sit seneste opkøb op. Hendes entreprenørskab var drevet af hendes mål om at komme i yderligere uddannelse i byen og om at blive selvstændig, lød det imponeret fra Mary, som understregede, at pigen ligeså godt kunne være blevet hjulpet gennem et CSR-projekt (Corporate Social Responsibility - på dansk virksomheders sociale ansvar).

LÆS OGSÅ: Se videoen med dansende kronprinsesse Mary

Læs mere om: