Tirsdag, 6. april 2021 - af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary vil gøre forskel: Du er ikke alene

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Vi lever stadig alle sammen i et samfund, der er præget af, at vi skal begrænse vores sociale kontakt. Det er hårdt for mange, der oplever ensomheden i ekstrem grad. Derfor er det vigtigt for kronprinsesse Mary at gøre noget ved problemet.

Kronprinsesse Mary og Mary Fonden har gennem det seneste års tid gjort ekstra meget for at sætte fokus på ensomheden, der har ramt mange særligt hårdt i coronakrisen og også senest her i påsken.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsesse Mary med opfordring

Sidste år opfordrede kronprinsesse Mary til, at vi brugte det ekstra lille pusterum i påsken til at række ud til nogle af de danskere, som føler sig ensomme.

Dengang sagde kronprinsessen, at man skulle række ud til dem, der sidder alene.

- På det år, der er gået, er flere blevet ensomme. Derfor passer Kronprinsessens budskab stadig i allerhøjeste grad til denne påske, lød det det på de sociale medier fra Mary Fonden midt i påskeferien for et par dage siden, da man genbrugte Marys vigtige opfordring.

Sådan lød Marys budskab fra sidste år, der nu bringes igen på de sociale medier, og som da også er lige så vigtigt i dag som sidste år:

Måske det lidt større pusterum i påsken kan være anledning til at give et ekstra ring til en, der sidder alene eller til at sende en venlig hilsen på andre måder. En lille gestus, der sender et signal om, at ”du er ikke alene” kan gøre en stor forskel.

Vigtigt i hverdagen

Det royale budskab var rettet til påsken, men det er mindst ligeså vigtigt at lade sig inspirere af kronprinsesse Marys ord i hverdagen, der også er svær for mange danskere i alle aldre.

Vanskelig situation

For et år siden var corona-situationen stadig ny for vores samfund og for den enkelte borger.

Ikke mange kunne forudse, at man et år senere stadig befandt sig i et samfund, der stadig er præget af, at vi skal begrænse vores sociale kontakt.

Derfor er det vigtigt for kronprinsesse Mary og Mary Fonden at blive ved med at arbejde for at sætte fokus på ensomhed hos både børn, unge, voksne og ældre danskere.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden