Torsdag, 30. december 2021 - af Ulrik Ulriksen

Lagde du mærke til dette i tv-serien om dronning Margrethe: Det er ren magi

Dronning Margrethe og prins Henrik
Dronning Margrethe og prins Henrik
Foto: Dan Mariegaard
Dronning Margrethe er et kæmpe hit i den nye tv-dokumentar ”Et liv som dronning” I afsnit nummer to om dronningens liv med prins Henrik blev der budt på unikke filmklip, der var blevet behandlet på en ekstraordinær måde – lagde du mon mærke til det?

TV 2 har haft kæmpe succes med dokumentaren ”Et liv som dronning”, der i afsnit to af de i alt fire beskæftigede sig med temaet kærlighed.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronning Margrethe fortalte levende og stærkt om sin og prins Henriks store kærlighed til hinanden, og der var fuld fokus på parrets sommerbryllup i 1967.

Historiske filmklip med Margrethe og Henrik

Netop de historiske filmklip fra brylluppet er der blevet arbejdet intenst og flot med, så de kunne blive præsenteret så godt som muligt for tv-seerne.

Der er blevet lavet noget virkelig flot farvelægning i seriens andet afsnit, som de færreste måske har lagt mærke til i første omgang.

Alt er farvelagt

Hele Margrethe og Henriks romantiske bryllup, som ellers primært er optaget i sort/hvid, er farvelagt i forbindelse med den nye dokumentarserie.

Det er den rene magi, og arbejdet er blevet udført til perfektion.

Se forvandlingen med egne øjne lige her

Der er blevet lavet en særlig video, hvor man kan se, hvordan man har arbejdet med de gamle bryllupsklip og forvandlet dem fra sort/hvid til farver på en nænsom og autentisk måde.

Brudeparret i farver på forsiden af BILLED-BLADETs royale bryllupsnummer
Brudeparret i farver på forsiden af BILLED-BLADETs royale bryllupsnummer
Foto: Aller Foto

BILLED-BLADET har af dokumentar-instruktør Martin Sundstrøm, der er manden bag serien om dronningen, fået lov til at linke til farvelægningsvideoen, som du kan se ved at klikke her.

Det var et kæmpe arbejde

For Sundstrøm var det vigtigt, at klippene med Margrethe og Henrik til deres livs kærlighedsfest i tv-dokumentaren "Et liv som dronning" var i farver.

- Vi syntes, at brylluppet blev mere levende og nærværende i farver, så derfor kastede vi os ud i farvelægningen. Heldigvis var der enkelte farveoptagelser fra dagen, som gjorde at vi vidste, hvordan vi skulle farvelægge. Det var et kæmpe arbejde at farvelægge godt fire minutter, og det paradoksale er, at vi faktisk helst ikke vil have at seerne lægger mærke til det. Hvis de opfatter det som naturlige farver, er vi glade, lyder der fra dokumentar-instruktør Martin Sundstrøm fra Tiki Media.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden