7. feb. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Mandag sker det: Vincent og Josephine kan komme i skole

Prinsesse Josephine og prins Vincent.
Prinsesse Josephine og prins Vincent.
Foto: Hanne Juul
Mandag den 8. februar kan kronprinsparrets to yngste børn få gang i en mere normal hverdag med deres jævnaldrende venner.

Fra mandag den 8. februar kan kronprinsparrets to yngste børn prins Vincent og prinsesse Josephine få gang i en mere normal hverdag med deres jævnaldrende venner på Tranegårdskolen i Hellerup nord for København.

0. til 4. klasse skal tilbage på skolebænken, og det er nok noget, mange små børn og deres forældre har set frem til.

- Det er en nålestiksoperation. En meget forsigtig genåbning, fordi den britiske variant af corona stadig vokser i Danmark, siger minister Magnus Heunicke.

Josephine og Vincent i 3. klasse

Da Josephine og Vincent går i 3. klasse, kan de altså heldigvis allerede nu komme tilbage i skole for at få undervisning i klasselokalet sammen med deres jævnaldrende kammerater.

Den delvise corona-nedlukning i Gentofte Kommune, hvor alle kronprinsparrets børn er elever på Tranegårdskolen, gælder dog stadig for de store årgange fra 5. klasse til 9. klasse og dermed for prins Christian og prinsesse Isabella, som må blive hjemme og følge fjernundervisning.'

Fedt at se vennerne

Det bliver skønt for Vincent og Josephine at få muligheden for at se deres venner igen, og tvillingernes retur til skole er forhåbentlig begyndelsen på en mere markant genåbning af det danske samfund.

Beslutningen om at de små skolebørn skal tilbage i klasserne er taget på baggrund af nye beregninger fra Statens Serum Institut, der har set nærmere på de sundhedsmæssige konsekvenser ved at lade de mindste elever komme tilbage igen.

Læs mere om: