7. feb. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Silvia indblandet i bitter strid med superstjerne

Dronning Silvia
Dronning Silvia
Foto: Ritzau/Scanpix
Dronning Silvia er på mærkværdig vis blevet involveret i en bitter strid med en tidligere svensk verdensmester.

Den tidligere svenske sportsstjerne Patrik Sjöberg, der især i 1980'erne tryllebandt en hel nation med sine ekstraordinære evner i højdespring, er vred på dronning Silvia og hendes organisation Childhood Foudnation.

Kritik af dronning Silvia og hendes organisation

56-årige Sjöberg er på mærkværdig vis havnet i en bitter verbal strid med Silvias Childhood Organization, som han har doneret 10.000 kroner til for at støtte arbejdet for at hjælpe verdens børn mod blandt andet seksuelle overgreb.

I et opslag på Facebook fortæller en utilfreds Sjöberg, at han har fået donationen retur, og at Childhood Foundation ikke ønsker lige præcis dette bidrag.

Patrik Sjöberg
Patrik Sjöberg
Foto: Ritzau/Scanpix

Sjöberg undrer sig

- Vent lige lidt, arbejder Childhood for at hjælpe børnene, lyder det spørgende og undrende på Facebook fra den tidligere højdespring-guldvinder og verdensrekordholder .

World Childhood Foundation bekræfter overfor mediet Svensk Damtidning, at man har takket nej til donationen.

Aggressivt budskab

Pengene fra Patrik Sjöberg til dronning Silvias organisation er overskud fra online salg af T-shirts og sweatshirts med print-budskabet "Kill your local pedophile" samt "hunt your local pedophile".

Det er dette aggressive budskab rettet mod voksne krænkere af børn, som World Childhood Foundation ikke føler, at man kan bakke op om.

– Alt det, vi gør, handler om at beskytte børn mod seksuelle overgreb. Jeg tror, at det er det, som Patrik Sjöberg og hans kampagne også vil. Det er derfor, vi svarer på den måde, vi gør og ræsonnerer, siger Paula Guillet de Monthoux, generalsekretær i World Childhood Foundation, til Svensk Damtidning og fortsætter.

– Men hvis det er hensigten, tror vi ikke det er den bedste metode, kommer det fra generalsekretæren i den organisation, som dronning Silvia stiftede i 1999, og som prinsesse Madeleine også er stærkt engageret i.

Childhood-organisationens mål er at sikre, at alle børn har ret til en tryg barndom fri for seksuelle overgreb, udnyttelse og vold af enhver art.

Paula Guillet de Monthoux fra Childhood understreger, at Sjöberg har gjort en stor indsats i kampen for at stoppe seksuelle overgreb og krænkelser mod børn.

Måden, han arbejder på, er dog uforenelig med World Childhood Foundations måde at hjælpe børn.

Slut med penge til Silvias organisation

På de sociale medier siger Sjöberg, at han nu ikke længere vil donere midler til World Childhood Foundation.

Han lover sine følgere, at alle indsamlede penge i fremtiden vil gå til projekter i andre organisationer.

Det er dronning Silvias World Childhood Foundation nok godt tilfreds med.

Læs mere om: