Søndag, 26. marts 2023 — af Julie Nolsöe

Mange ting at se frem til: Alle disse gode nyheder gemte sig i kongehusets udmelding om dronning Margrethe

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
I kongehusets seneste pressemeddelelse om dronning Margrethe gemte sig mange gode nyheder om den kommende tid

I februar gennemgik dronning Margrethe en omfattende rygoperation, og siden har hun sørget for både hvile og genoptræning.

En ny pressemeddelelse fra kongehusets kommunikationsafdeling afslører, at der nu er mange glædelige ting at se frem til i den kommende tid for dronningen - og for mange andre.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det har nemlig hidtil været usikkert, hvor meget og under hvilke forhold, dronning Margrethes forestående 83-års fødselsdag vil blive markeret, og hvornår hun vil genoptage sine funktioner som landets regent.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tilbage på sin fødselsdag

I pressemeddelelsen bringer kongehuset den gode nyhed, at dronningen på sin fødselsdag den 16. april vil vise sig på balkonerne på Christian IX’s Palæ på Amalienborg klokken 12.00. Her vil hun vinke til folket sammen med den kongelige famile.

Kongehuset oplyser videre i pressemeddelsen, at dronningen forventes at overtage sine funktioner som landets regent samme dag.

For at markere den store dag, vil den kongelige livgarde bære røde gallauniformer på dagen, og klokken 11.50 vil de gennemføre et stort vagtskifte foran Christian VII's Palæ på Amalienborg.

Sker for første gang i fem år

Når dronningen den 16. april træder ud på balkonen på Amalienborg for at tage imod klap, vink og hyldest fra folket, er det fem år siden, hun sidst lod sig fejre på den måde på sin fødselsdag.

Da hun fyldte år i henholdsvis 2019 og 2022 opholdt hun sig på Marselisborg Slot i Aarhus, og under coronapandemien i 2020 og 2021 blev fødselsdagen jfejret under private forhold på grund af forsamlingsrestriktioner.

Succesfuld genoptræning

Siden sin operation har dronningen forholdt sig i ro, og samtidig sørget for at blive genoptrænet.

I pressemeddelelsen deler kongehuset den opløftende besked, at genoptræningen går godt.

De skriver videre, at der dog fortsat vil være en række større opgaver, som dronningen i de kommende måneder ikke kan gennemføre som planlagt, men hvilke opgaver, der er tale om, vil blive oplyst løbende.

Du kan læse kongehusets pressemeddelelse i sin fulde længde lige her.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden