Margrethe om Frederik og Joachim: De var ikke lige begejstrede altid

Kronprins Frederik, dronning Margrethe og prins Joachim

Kronprins Frederik, dronning Margrethe og prins Joachim

Foto: Hanne Juul
For dronning Margrethe var det en kæmpe glæde at være på togt ombord på kongeskibet Dannebrog med prins Henrik og deres små sønner Frederik og Joachim. De to drenge var dog som små ikke altid lige begejstrede for at gå i land i de danske havne.

Dronning Margrethe fortæller i afsnit tre af de fire i TV 2-serien ”Et liv som dronning” om mødet med det danske folk, når den kongelige familie er af sted på togt med kongeskibet Dannebrog.

Margrethe elskede at sejle med Frederik og Joachim

For Margrethe var det en kæmpe glæde fra 1972  at have sine og prins Henriks sønner Frederik og Joachim med ombord på kongeskibet Dannebrog.

Kongeskibet Dannebrog
Foto: Hanne Juul

Kongeskibet Dannebrog

- At være ombord her med drengene, og de skulle lære skibet at kende og lære at være til søs - det glædede jeg mig meget over. Det var virkelig morsomt, at de skulle få den samme oplevelse, som jeg havde haft sammen med mine søstre, da vi var små, fortæller dronningen i TV 2-dokumentaren, hvis fire afsnit lige nu kan ses på TV 2 Play.

Drengene var ikke altid glade

Margrethe erkender samtidig, at Frederik og Joachim ikke altid var glade for at gå i land i deres stiveste puds og møde borgmestre og andre borgere i den havn, hvor kongeskibet lagde til.

- Det var altid en glæde at have dem med rundt. De var ikke lige begejstrede altid. De skulle stå og sige pænt goddag og vente på, at der skete noget morsommere, end det der lige skete. Men vi tog dem lidt med, men ikke til det hele selvfølgelig, for det er der ikke nogen mening i, når man er små drenge. Når de bliver lidt ældre, så har de vældig godt af at vide, at her skal man altså gøre sig lidt umage og sige pænt goddag, siger dronning Margrethe i dokumentaren ”Et liv som dronning”.

BILLED-BLADET byder i denne uges udgave på et eksklusivt interview med dronning Margrethe, som vores erfarne hofreporter Marianne Singer har besøgt.

Det kan du læse om i artiklen nedenfor.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden