3. jun. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Mary for et år siden: Der er masser af energi i luften!

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Aller Foto
For kronprinsesse Mary var det for præcis et år siden en kæmpe oplevelse at tage hul på en vigtig begivenhed langt væk hjemmefra.

Kronprinsesse Mary var for et år siden i Canada, hvor hun deltog i Women Deliver-konferencen, som er verdens største inden for ligestilling samt piger og kvinders sundhed, rettigheder og trivsel.

Fra Canada sendte kronprinsessen via Kongehusets Instagram en sød hilsen.

Mary sendte hilsen

- Der er masser af energi og optimisme i luften - og en enorm vilje til at sikre, at verdens kvinder og piger har "Choice, not Chance", lød det fra Mary, som til Women Deliver i Danmark i maj 2016 var den helt store stjerne.

I godt kongeligt selskab

Women Deliver-konferencerne startede i 2007 og blev sidste år afholdt for femte gang.

Kronprinsessen var protektor for den store konference, da den fandt sted i Danmark i maj 2016, og hun gjorde sig fornemt bemærket i selskab med flere andre kongelige profiler.

Heriblandt Hollands dronning Maxima og prinsesse Mabel samt Norges kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.

Kronprins Frederik, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, kronprinsesse Mary pg prinsesse Mabel
Kronprins Frederik, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, kronprinsesse Mary pg prinsesse Mabel
Foto: Jesper Sunesen

Konferencen i Vancouver i Canada samlede 7.000 deltagere fra mere end 150 lande, og i løbet af tre dage kunne eksperter, organisationer, NGO’er, politikere, aktivister og meningsdannere dele ideer og diskutere strategier for, hvordan verden kan sikre et bedre liv for piger og kvinder.

Holdt møde med minister

I løbet af coronakrisen har kronprinsesse Mary på Amalienborg holdt et vigtigt møde med udviklingsminister Rasmus Prehn, og de to profiler talte blandt andet om piger og kvinders rettigheder, som ikke har fået bedre vilkår under pandemien.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb23-forsider_0.jpg

Læs mere om: