Torsdag, 14. maj 2020 - af Ulrik Ulriksen

Se hvad travl Mary lavede på sin bryllupsdag

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Kronprinsparret indledte deres 16 års bryllupsdag i Kancellihuset i Fredensborg i morges, men arbejdet skal jo passes, så kronprinsessen har været et smut i København i løbet af dagen.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik kan i dag nyde deres 16 års bryllupsdag, som de sammen med deres fire børn Christian, Isabella, Josephine og Vincent indledte i morges i Kancellihuset i Fredensborg.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men arbejdet skal selvfølgelig passes, og derfor måtte kronprinsessen køre til København og Amalienborg i løbet af dagen for at holde et vigtigt møde med en markant samarbejdspartner.

Kronprinsesse Mary på Amalienborg

Mary holdt møde i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg med udviklingsminister Rasmus Prehn, som hun tidligere blandt andet har arbejdet sammen med på en vigtig arbejdsrejse til Indonesien.

Tidligere har kronprinsessen og ministeren med stor succes rettet fokus kvinders og pigers rettigheder, og i forbindelse med coronakrisen er der ekstra brug for at holde fokus rettet mod den globale udfordring for piger og kvinder.

Mary kunne blive ved

- I dag mødtes jeg med udviklingsminister Rasmus Prehn, hvor vi – som I kan se med god afstand – drøftede både kortsigtede og langsigtede konsekvenser af Covid19-krisen for piger og kvinders hverdag rundt omkring i verden, blandt andet i relation til uddannelse, vold, mødredødelighed, børneægteskaber, uønskede graviditeter ..og jeg kunne blive ved, lyder det fra kronprinsesse Mary i et opslag på kongehusets sociale medier, og Mary fortsætter.

Fælles bekymring

- Vi talte også om vores fælles bekymring for risikoen for, at vi taber de fremskridt for piger og kvinder, der er opnået indtil nu. Og om vigtigheden af at have fokus på, hvordan pandemien specifikt rammer piger og kvinder, og på hvordan vi sikrer, at vores svar på krisen reflekterer lige netop de, skriver Mary, der skal nyde sin aften hjemme i Kancellihuset i Fredensborg.

Ligesom Mary var til møde på Amalienborg i dag, så var også kronprins Frederik forleden inde på sit kontor i Frederik VIII’s Palæ for at holde videomøde.

Mary og Frederik og børn i Fredensborg

Kronprinsfamilien flyttede den 24. april fra Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg til Kancellihuset i Fredensborg, hvor de skal bo de kommende måneder.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden