Fredag, 25. september 2020 - af Ulrik Ulriksen

Mary får helt speciel oplevelse

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
For kronprinsesse Mary bliver det en stor oplevelse at møde afrikanske kvinder digitalt ved en stor begivenhed i Danmark.

I anledning af FN’s Internationale Pigedag sætter PlanBørnefonden og kronprinsesse Mary fokus på pigers rettigheder under covid-19.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det sker på FN’s Pigedag den 7. oktober, når Mary sammen med danske unge på Nærum Gymnasium mødes digitalt med unge kvinder fra Uganda og Etiopien, som lige nu udfordres af mangel på mad, penge og skolegang.

Kronprinsesse Mary får stor oplevelse

Det bliver en helt speciel oplevelse, som kronprinsessen helt sikkert ser frem til.

Flere end 110 millioner piger risikerer aldrig at komme tilbage i skole, sulte og blive gift bort de kommende år.

Netop dette scenarie sætter PlanBørnefonden og Mary fokus på under overskriften “#GirlsinCrisis – a future after COVID-19”.

Unge kvinder fra Afrika

Her vil unge kvinder fra Uganda og Etiopien fortælle kronprinsessen og danske unge på Nærum Gymnasium, hvordan den globale pandemi har påvirket de sårbare samfund, hvor de bor.

Kronprinsessen og de danske elever taler med de unge kvinder gennem Skype, hvor de får mulighed for at stille spørgsmål.

Kulmination senere på året

Arrangementet på Nærum Gymnasium er en del af en bred oplysningskampagne fra PlanBørnefonden, som kulminerer den 10. oktober med overrækkelsen af Pigeprisen 2020 i Food Space i København.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du se alle de nye billeder fra og læse alt om prins Joachim og prinsesse Maries fantastiske dag i Paris.

Vi talte med både Joachim og Marie på dagen, der bød på så meget godt efter en svær sommer præget af prins Joachims blodprop i hjernen.

Og så har dronning Margrethe i den forløbne uge budt på en skøn nyhed, der har vakt glæde og beundring både i Danmark og i udlandet.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden