11. mar. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Mary Fonden reagerer: Støtter hjælp til ukrainske børn midt i krigens rædsler

Kronprinsesse Mary
Børns Vilkår har startet en indsamling til børnetelefonerne i Ukraine og de omkringliggende lande. Børns Vilkår vil også arbejde på at kunne støtte ukrainske børn, der kommer til Danmark og ringer til Børnetelefonen. Kronprinsesse Mary og Mary Fonden har helt ekstraordinært givet 300.000 kr. til den vigtige indsats.

Børnetelefonen i Ukraine har midt i krigens rædsler kæmpet hårdt at opretholde sin rådgivning, men presset er tungt og voldsomt.

Derfor har man behov for hjælp fra den internationale sammenslutning af børnetelefoner, Child Helpline International, som den danske Børnetelefonen også er en del af.

Kronprinsesse Mary og Mary Fonden reagerer

Børns Vilkår har nu lanceret en indsamling til fordel for La Strada Ukraine og børnetelefoner i de omkringliggende lande, som i denne tud tager imod mange opkald fra hårdt ramte og udsatte ukrainske børn og unge.

Midlerne, der samles ind i Danmark, skal støtte børnetelefonen i Ukraine og i nabolandene, hvor mange ukrainske børn og unge er flygtet til.

Børnetelefonen i Danmark har fået den første henvendelse fra et ukrainsk barn, som er flygtet til her til landet.

Børns Vilkår undersøge nu, hvordan Børnetelefonen bedst kan hjælp de børn, som kan forventes at komme til Danmark i den nære fremtid.

Det er ubærligt

Mary Fonden har ekstraordinært valgt at støtte Børns Vilkårs vigtige arbejde med at hjælpe ukrainske børn.

Donationen fra Mary Fonden er på 300.000 kr.

- Det er ubærligt at høre om de mange ukrainske børn, der netop nu gennemlever krigens rædsler. Med donationen ønsker vi i Mary Fonden at bidrage til, at ukrainske børn har et sted at ringe hen, hvor de bliver hørt og forhåbentlig kan få nogle konkrete gode råd i den svære situation, de står i. Uanset om de stadig er i Ukraine og de omkringliggende lande eller i Danmark, siger kronprinsesse Mary.

Læs mere om: