8. dec. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Mary i isolation: Julebegivenhed med Phillip Faber i fare

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
Kronprinsfamilien er i isolation, fordi prins Christian er testet positiv for corona. Det betyder, at kronprinsesse Mary må ændre planer.

Prins Christian blev mandag testet positiv for Covid-19 efter et lokalt udbrud på hans skole Tranegårdskolen nord for København.

Mary og familien i isolation

Christian og hans tre søskende samt kronprinsparrets er nu i isolation på Amalienborg, og denne situation har naturligvis vendt op og ned på kronprinsfamiliens hverdag.

Ifølge kongehusets officielle opgavekalender skal kronprinsparret overvære dirigent Phillip Faber og DR Pigekorets julekoncert i DR Koncerthuset i København på søndag.

Det er lige nu usikkert, om Mary og Frederik kan deltage i den store julebegivenhed.

Kronprinsessen har siden 2018 været protektor for koret, som består af omkring 50 piger i alderen 15-22 år.

Danskerne er bekymrede

Der er rigtig mange danskere, der tænker på 15-årige prins Christian og resten af kronprinsfamilien i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, efter at kongehusets kommunikationschef Lene Balleby mandag aften sendte denne pressemeddelelse ud:

H.K.H. Prins Christian er i dag testet positiv for COVID-19

Kronprinsparret blev i går, søndag den 6. december 2020, orienteret om et lokalt smitteudbrud af COVID-19 på Tranegårdskolen i Hellerup. Prins Christian er efterfølgende testet positiv for COVID-19.

Hans Kongelige Højhed opholder sig i isolation i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg. Ud over Kronprinsfamilien har Prins Christian ikke været i kontakt med øvrige medlemmer af den kongelige familie i den seneste tid.

Kongehuset har i forbindelse med testsvaret modtaget rådgivning fra Styrelsen for Patientsikkerhed vedrørende smitteopsporing og test af Kronprinsfamilien. Familien vil i de kommende dage opholde sig i isolation i Frederik VIII’s Palæ, indtil det efter de gældende retningslinjer igen er sikkert at afbryde isolationen.

Læs mere om: