31. okt. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Mary ser fantastisk ud på vigtig aften i Ouagadougou

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Kronprinsesse Mary havde skiftet det praktiske arbejdstøj ud med smuk aftenkjole, da hun efter et par krævende dage i marken ankom til reception hos den danske ambassadør i Burkina Faso.

Kronprinsesse Mary så fantastisk ud, da hun på en aften med små 35 graders varme ankom til reception hos den danske ambassadør i Burkina Faso, Steen Sonne Andersen, i hans og hustruen Milles residens i hovedstaden Ouagadougou.

Kronprinsesse Mary var æresgæst

Kronprinsessen var aftenens æresgæst sammen med udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen

Både Mary og ministeren samt ambassadøren holdt taler til aftenreceptionen, som var velbesøgt.

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen

Den hyggelige aften i varmen i den burkinske hovedstad var en god finale på et par vigtige arbejdsdage for kronprinsesse Mary og udviklingsministeren.

Hemmeligt besøg af sikkerhedsmæssige årsager

Kronprinsessen og udviklingsministeren har onsdag, torsdag og fredag i den forløbne uge i al hemmelighed besøgt i Burkina Faso.

Af sikkerhedsmæssige årsager blev besøget først offentliggjort ved afslutningen af rejsen til Burkina Faso.

Under rejsen har de mødtes med den burkinske præsident og besøgt Danmarks fælles projekter med bl.a. UNFPA og UNICEF om seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder, sanitet og sundhed, samt klimatilpasning af landbrugsproduktion.

Danmark har været til stede i mange år

Danmark har været til stede i Sahelregionen i Burkina Faso i årtier og har langsigtede udviklingsprogrammer i Mali, Niger og Burkina Faso på samlet ca. 500 mio. kr. om året.

Desuden har vi et regionalt freds- og stabiliseringsprogram på ca. 167 mio. kr. i perioden 2018-2022.

Danmark har i 2020 givet ca. 82 mio. kr. i humanitær bistand til Burkina Faso, Mila og Niger.

Klimatilpasning, særligt adgang til rent vand, er en prioritet i samarbejdet med Burkina Faso, og i perioden 2021-2025 er planlagt en samlet hjælp på ca. 400 mio. kr. til klima- og vandområdet, herunder ca. 185 mio. kr. i 2022.

Støtten skal bl.a. bidrage til gennemførslen af Burkina Fasos nationale vandsektorstrategi. planlægges et innovativt samarbejde med FN's Fødevareprogram om bæredygtig drikkevandsforsyning.

Læs mere om: