14. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Mary vild med Frederiks romantiske idé

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
I dag og i aften fejrer kronprinsparret deres 16-års bryllupsdag. kronprinsesse Mary fik sig en uforglemmelig oplevelse med sin Frederik, da de i 2003 besøgte en meget romantisk by i udlandet.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik har i dag 16-års bryllupsdag, og det får måske dem selv og mange andre til at tænke tilbage til vielsen 14. maj 2004 i Vor Frue Kirke.

Måske tænker hovedpersonerne også tilbage på den dag, de blev enige om, at de skulle giftes.

Mary vild med frieri

Mary fortæller i forfatter Jens Andersens portrætbog "Under bjælken" om kronprins Frederik, hvordan hun oplevede sin mands frieri på en romantisk rejse til Italiens hovedstad Rom.

Frieriet var forbundet med visse forhindringer, men som alle ved, endte det hele jo helt perfekt.

Mary og Frederik gik en tur

Kronprinsessen fortæller, at Frederik en eftermiddag ville have, at de skulle gå en tur, og det sagde Mary ja til. Han var ifølge kronprinsessen en smule distræt, så hun havde på fornemmelsen, at noget særligt var i gære.

- Han ville op til et særligt udkigssted, og da vi så kom op til det sted, hvor jeg tror, han havde tænkt sig, det skulle foregå, så var der pludselig en hel masse mennesker omkring os. Så skulle vi et andet sted hen, og sådan gik vi lidt rundt, lyder det i bogen fra kronprinsesse Mary.

Grinede som en genert pige

Da mørket var ved at falde på, fik parret øje på en lille, gammel kirke. Her ville kronprinsen gerne stoppe.

- Ja, det var så dér, han friede. Og så kan jeg bare huske, at da han havde gjort det, grinede jeg som en genert pige, og så blev vi begge to så glade, siger kronprinsessen i "Under bjælken".

Frederik og Mary tilbage i Rom

I 2018 var kronprinsparret spydspidser for et dansk erhvervsfremstød i Italiens hovedstad Rom, og i den anledning fortalte kronprins Frederik med kronprinsessen ved sin side om byens særlige betydning for ham og Mary.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb20-forsider.jpg

Læs mere om: