19. jan. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Marys private projekt: Arbejder målrettet på at blive bedre

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
For kronprinsesse Mary er det vigtigt at holde sig klar til en tid, der kommer til at byde på flere spændende udfordringer med hendes store hobby.

Kronprinsesse Mary var tirsdag 19. januar til virtuelt møde i FN’s Befolkningsfond UNFPAs High-Level Commission, og i det hele taget fylder hendes arbejde stadig meget, selvom der i denne corona-periode er langt mellem de officielle opgaver.

Kronprinsesse Mary holder sig i form

Kronprinsessen bruger dog også tid på at holde sig i form.

Mary har altid været meget fysisk aktiv og sørger for at træne jævnligt.

Kronprinsessen benytter også denne periode til at nyde kvalitetstid med sin hest, hvilket er en af hendes store hobbyer.

Mary skal være klar

Kronprinsessen sørger for at holde sig helt klar til et forår, der forhåbentlig kommer til at byde på spændende udfordringer i ride-disciplinen dressur.

Mary debuterede som dressurrytter på hestene Wasabi og Edelman i september sidste år.

Det gik rigtig fint ved stævner i Frederiksværk og senere Heslegård.

Dressur kræver meget træning

Dressur er en meget svær sport, der kræver meget af både hest og rytter i konkurencen, og som kræver utroligt meget træning.

Koncentrationen skal være i top under hele forløbet og hesten skal trænes, ofte i årevis, før den er 100% klar til konkurrencer.

Der findes to forskellige typer dressurprogrammer.

Der er det obligatoriske program og kürprogrammet, som er en slags freestyleprogram.

Her skal rytteren selv sammensætte øvelserne til musik, og det hele ender i en skøn dans med hest og rytter som partnere.

Flot debut

I sin dressurdebut stillede kronprinsesse Mary op for Frederiksværk Rideklub og fik med en score på 72,05 procent en fornem fjerdeplads ud af de i alt 16 deltagere til start i MB0-klassen.

Mary dansede sig ifølge dressur-eksperter til succes på hesten Edelman.

I oktober 2020 gik det endnu bedre, da Heslegård Sportsrideklub afholdt stævne i dressur. Kronprinsesse Mary imponerede ved på hesten Edelman at vinde i sin debut i klassen MB2.

God opbakning

Til stævnerne har Mary haft god opbakning af både prinsesse Isabella og af kronprins Frederik.

Kronprinsesse Mary har i løbet af det seneste års tid sammen med resten af kronprinsfamilien boet i Kancellihuset i Fredensborg og på Amalienborg i København, hvor hun og familien residerer i øjeblikket.

Både i Fredensborg og i København har kronprinsessen god adgang til sin hest og kan i fred og ro arbejde flittigt med sin elskede hobby og sit private projekt med at blive en endnu dygtigere dressurrytter.

Har altid været en hestepige

Kronprinsesse Mary har altid været en hestepige, og det er hende 13-årige datter prinsesse Isabella så sandelig også.

Allerede som helt ung pige på Tasmanien i Australien red Mary den dressuragtige disciplin hunting.

Prinsesse Isabella er også for længst kommet i gang med ridesporten, som har givet hende mange fine oplevelser.

At Isabella er vild med sin hest, kunne man se på de fødselsdagsbilleder, kongehust lagde ud af prinsessen, da hun fyldte 11 år.

Isabella ved Marys side

De seneste par år har kronprinsessen været meget synlig ved flere hestearrangementer som Roskilde Dyrskue, Hubertusjagten samt Ringridernes rytteroptog i Gråsten.

Isabella har været ved sin mors side ved flere af disse begivenheder med fokus på heste.

Familien elsker heste

Glæden ved hestene deler Mary og Isabella med kronprins Frederik, prins Christian, prinsesse Josephine og prins Vincent samt prinsesse Benedikte.

Og så er der naturligvis prinsesse Nathalie, som har dyrket dressur på højeste internationale niveau, og som i dag er træner for dressurlandsholdet.

Læs mere om: