Fredag, 10. februar 2023 — af Ulrik Ulriksen

Mens familien er i udlandet: Hjemme på Amalienborg forbereder dronning Margrethe sig på operationen

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Kaspar Wenstrup
For dronning Margrethe gælder det om at få hvile i den kommende tid og være klar til rygoperationen den 22. februar. Dronningen er på Amalienborg i denne tid, mens kronprinsfamilien er taget til udlandet.

Dronning Margrethe måtte i mandags træffe den ærgerlige beslutning at aflyse sin vinterferie denne uge i Norge.

Onsdag kom så beskeden, at dronningen den 22. februar skal rygopereres på Rigshospitalet.

I disse dage er dronning Margrethe på Amalienborg i Christian IX’s Palæ, hvor dannebrogsflaget i dag har været hejst så smukt som tegn på, at Majestæten er hjemme.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På de øvrige palæer på Amalienborg i dag var der dog ikke flag oppe.

Hverken på kronprinsfamiliens Frederik VIII’s Palæ eller på palæet, hvor prinsesse Benedikte normalt bor, når hun er i København.

Dronning Margrethe slapper af på Amalienborg

Med kronprinsfamilien i udlandet på vinterferie og prins Joachim og hans familie i Frankrig i Paris, hvor de bor og arbejder, og med fraværet af prinsesse Benedikte på Amalienborg har dronning Margrethe således i dag været den eneste kongelige hjemme i København.

Det er afgørende før en større rygoperation, at patienten er forberedt så godt som muligt fysisk og mentalt, og dette er dronningen helt sikkert, når hun skal på Rigshospitalet onsdag den 22. februar.

Derfor er det altså i de næste tolv dage afgørende med hvile.

Vigtige opgaver i dagene op til operationen.

Selv om det er mest sandsynligt, at dronningen den 20. februar og den 21. februar melder fra til henholdsvis audiens og statsråd på Christiansborg og bliver afløst af kronprinsen, kan det stadig tænkes, at Majestæten er på de nævnte officielle opgaver, som finder sted i dagen op til den planlagte operation.

Endnu er det således ikke besluttet, at dronning Margrethe melder afbud til de to officielle opgaver, der er anført i den kongelige kalender.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden