3. jun. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Middag på Amalienborg: Frederik og Mary gik udenfor med gæsterne

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
For første gang i meget lang tid fik kronprinsparret gæster til middag på Amalienborg. På en smuk juni-aften gik værterne og deres selskab en tur udenfor i den friske luft.

For kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var det fantastisk at byde velkommen til et helt særligt selskab her til aften i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

Mary og Frederik markerede jubilæumsår

For første gang i meget lang tid fik kronprinsparret gæster til middag på Amalienborg, og anledning var helt speciel.

Et særligt jubilæumsår markeredes denne aften i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, hvor kronprinsparret var veloplagte værter ved en middag i anledning af 100-året for de diplomatiske relationer mellem Danmark og Estland, Letland og Litauen.

Dobbelt jubilæumsår

I 1921 anerkendte Danmark officielt Estland, Letland og Litauen og etablerede i den forbindelse diplomatiske forbindelser til de baltiske lande.

Samtidig er det også 30-året for genetableringen af diplomatiske forbindelser efter de baltiske landes løsrivelse fra Sovjetunionen i 1991.

Alle gik udenfor

På den smukke juni-aften tog kronprinsparret imod deres gæster indenfor i palæet.

Blandt gæsterne var den danske udenrigsminister Jeppe Kofod.

Efter modtagelsen var Mary og Frederik og deres gæster udenfor i det fine vejr, hvor de på havetrappen bag Frederik VIII’s Palæ poserede til et fællesbillede.

Læs mere om: