17. jul. 2021
Af Trine Larsen

Mødte 95-årig havsvømmer: Se dronning Margrethes rørende møde

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Dronning Margrethe oplever mange ting på sine rejser, og nogle oplevelser og møder med mennesker sætter sig spor. En af dem, er 95-årige havbader Maria á Heygum, som majestæten besøgte på dét plejehjem, hvor hun bor i Vestmanna, som dronningen besøgte lørdag.

Dronning Margrethe besøgte på tredje dag på Færøerne, kommunen Vestmanna, hvor dronningen var for 11 år siden sammen med prinsgemalen. Og dét besøg har de aldrig glemt, fortalte borgmester Pauli Trond Petersen, da han officielt modtog dronningen, der så ud som om, hun også huskede besøget ganske godt.

Denne dag var det dog den 95-årige havbader, Maria á Heygum, som dronningen sent vil glemme. Mødet med hende skete på det plejehjem, hvor færøernes første havsvømmer, nu bor med udsigt over havet, som hun gennem 60 år har svømmet i dagligt.

Maria fortalte dronningen, at svømningen var begyndt, fordi hun følte sig svag efter sin fødsel af datteren, Runa, og da hun efter tre måneder igen fik livsglæden tilbage efter dét, hun kalder en fødselsdepression, har havet været hendes redning.

- Det eneste der kan standse mig fra at svømme i havet er den dag, hvor jeg ikke kan gå derned selv, siger den 95-årige, der fik hjælp til dagens svømmetur for øjnene af en imponeret dronning.

https://imgix.billedbladet.dk/vestmanna_g1a7561.jpg
Foto: Finnur Justinussen

Senere på dagen besøgte dronningen et nyt pumpekraftværk, Mýruverkið, der ligger i naturskønne omgivelser, hvor dronningen ikke selv kunne lade være med at komme ud og nyde udsigten til bjergene i et par minutter trods den bidende blæst.

Se videoen over artiklen og se selv den 95-årige havsvømmer nyde havet og dets 8 grader for øjnene af dronningen

Læs mere om: