Lørdag, 17. juli 2021 - af af Trine Larsen

Stor ændring: Kongeskibet må blive hjemme

Dronning Margrethe. Indsat: Kongeskibet Dannebrog. 
Dronning Margrethe. Indsat: Kongeskibet Dannebrog. 
Foto: Hanne Juul og Lars Aarø
Kongeskibet Dannebrog kommer ikke til at følge dronning Margrethe – hverken på Færøerne eller Grønland.

Kongeskibet kommer ikke til at blive en del af dronning Margrethes rejse til Færøerne - og heller ikke på rejsen til Grønland senere på måneden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det oplyser Forsvarskommandoen.

“Dronningen har stor forståelse for beslutningen. Besøget i Grønland gennemføres fortsat, selvom Kongeskibet Dannebrog desværre ikke kan være med. Der kommer naturligvis nogle ændringer i programmet, som vi melder ud snarest muligt.” siger Kongehusets kommunikationschef Lene Balleby.

Efter reparation og efterfølgende testsejlads er det konstateret, at hovedmaskineriet på Kongeskibet Dannebrog fungerer tilfredsstillende, men årsagen til problemet med de to hovedmotorer er stadig ikke helt klarlagt.

 

Fordi årsagen til havariet endnu ikke er blevet slået fast, skal Kongeskibet indtil videre forblive i de indre danske farvande, hvor vejret og vandet er mere roligt end udenfor Skagen. Her skal skibet, mens det løser sine opgaver, samtidig igennem en række driftstest som gerne skal afsløre årsagen til de tekniske udfordringer. Det betyder, at Kongeskibet ikke kan indgå i Hendes Majestæt Dronningens officielle besøg, hverken i Færøerne eller i Grønland, hedder det.

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden