Fredag, 16. juli 2021 — af Trine Larsen

Se og hør dronning Margrethe tale færøsk

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Dronning Margrethe imponerede og overraskede torsdag aften, da der var stor fest i Torshavn i Nordens Hus, hvor Lagmanden var vært for dronningen, som imponerede ved at tale færøsk. Da dronningen sluttede talen skete det nemlig på færøsk og dét kan de li' på øerne.

Ved aftenfesten i Nordens hus efter en lang dag, var Danmarks 81-årige dronning stadig i hopla, trods en lang dag.

For dronningen overraskede alt og alle ved, at tale på færøsk - en gestus, lagmanden kort forinden i sin tale til dronningen havde nævnt som en af de ting, der gjorde dronningen så populær på Færøerne.

- Jeg vil gerne takke lagmanden for de venlige ord og det færøske folk for den varme og hjertelige velkomst her i dag, sagde dronningen bl.a. i sin danske takketale under middagen - inden majestæten gjorde det igen: Tog fusen på alle tilstedeværende ved at tale færøsk. Med smuk udtale og stor inderlighed.

- Det færøske samfund er stærk og færingerne er et stolt folk, som jeg altid glæder mig til at besøge.

- Gud bevare Færøerne, Gud bevare Danmark, sagde dronningen på det smukke sprog og sluttede på den rørende måde sin tale, inden dronningen gik tilbage til festmiddagen under bragende og anerkendende klapsalver…

Forinden havde dronningen også været til koncert i kulturhuset og hørt både moderne musik og korsang.

Men den traditionsrige kædedans, som dronningen ellers holder meget af at danse, blev der denne aften ikke noget af.

Ved dansen synger man, holder hinanden i hånden og danner én lang kæde, som efterhånden som dansen skrider frem, kommer tættere og tættere på hinanden, og grundet corona-pandemien og frygten for smitte blev den aflyst.

Se videoen, hvor du kan høre majestæten tale færøsk, øverst i artiklen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden