Fredag, 1. maj 2020 — af Ulrik Ulriksen

Musik og fællessang: Fantastisk royal fejring i Fredensborg

Dronning Margrethe, kronprinsesse Mary og prinsesse Benedikte
Dronning Margrethe, kronprinsesse Mary og prinsesse Benedikte
Foto: Aller Foto
Den kongelige familie spreder glæde i Fredensborg og omegn midt i en udfordrende tid, og også musikere fra Livgarden sørger for musik og glade dage. For nylig spillede Den Kongelige Livgardes musikere for beboere på et særligt plejehjem nær Fredensborg Slot.

Kronprinsfamilien er flyttet til Kancellihuset i Fredensborg, hvor de skal bo de kommende måneder, og dronning Margrethe bor på Fredensborg Slot i denne udfordrende tid med coronakrise.

I Fredensborg er alle glade for, at de kongelige i denne periode har fast base på slottets område.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsfamilien og dronningen spreder glæde

Også på plejecentret Benediktehjemmet i lokalområdet er beboerne glade for de kongelige.

De ældre beboere og de ansatte er desuden begejstrede for Livgardens Tambourkorps og musikkorps, som i en helt særlig royal anledning kom forbi og på afstand sørgede for musikken til en skøn fødselsdagsfest.

Fejrede prinsesse Benedikte

I onsdags, den 29.april, fejrede beboerne på Benediktehjemmet prinsesse Benediktes 76 års fødselsdag med et flot musikprogram.

Først kom seks musikere fra Livgardens Tambourkorps og sørgede for god musik, og de blev afløst af tre musikere fra Livgardens musikkorps, der holdt det høje musikalske niveau, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sang for dronningen og for de ældre

Efter en kort pause havde Nordsjællands Sangcenter, der den 16. april klokken 12.00 også sang for dronning Margrethe på 80 års dagen, arrangeret en lille koncert med blandt andet opera samt ”I Danmark er jeg født” for beboerne, der kunne nyde koncerten i små grupper for at overholde sundhedsmyndighedernes afstandskrav.

Der var naturligvis også fællessang på programmet.

Indenfor i varmen

Den musikalske festforestilling blev indledt udenfor i gårdhaven, men da det det blev en smule for køligt, trak man indenfor i den store fællessal, hvor man fortsatte, mens man overholdt de vigtige krav om afstand.

Der har bestemt været meget at fejre den seneste tid i Fredensborg, hvor man altså først fejrede dronningens 80 års fødselsdag den 16. april, dernæst kunne glæde sig over kronprinsfamiliens ankomst til Kancellihuset den 24. april, og altså den 29. april festede for prinsesse Benedikte i anledning af hendes 76 års dag.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du læse alt om kronprinsfamilien, som er flyttet fra Amalienborg til Kancellihuset, og så er der fokus på en helt ny bog, som har bragt dronning Margrethe endnu tættere på et kært familiemedlem.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden