Onsdag, 28. september 2022 - af Ulrik Ulriksen

Nettet koger helt vildt: Danskerne reagerer på dronning Margrethes kontante beslutning

Dronning Margrethe

Dronning Margrethe

Foto: Kaspar Wenstrup
Det har overrasket mange danskere, at dronning Margrethe har besluttet, at prins Joachims fire børn fra 1. januar mister deres titler som prinser og prinsesse til Danmark. Kommentarerne på kongehusets Instagramprofil og Facebook afspejler, at danskerne er splittet i to lejre.

Det er i dag blevet meldt ud, at ingen af prins Joachims børn fra 1. januar længere kan kalde sig prinser og prinsesse.

Det er dronning Margrethes beslutning, og Majestæten ser det som naturligt i forlængelse af, at dronning Margrethe i april 2008 tildelte sine sønner, deres ægtefæller og deres efterkommere titlen af greve, grevinde og komtesse af Monpezat.

I maj 2016 blev det så fra kongehuset meddelt, at prins Christian som den eneste af dronningens børnebørn forventes at modtage årpenge fra staten som voksen.

Dronning Margrethe med kontant beslutning

Det er ifølge kongehuset i forlængelse heraf, at dronningen har besluttet, at prins Joachims efterkommere med virkning fra den 1. januar 2023 alene kan benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat.

I dagens pressemeddelelse fra kongehuset lyder det blandt andet:

“Dronningens beslutning ligger i tråd med lignende tilpasninger, som andre kongehuse på forskellig vis har gennemført i de senere år.”

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Splittet i to lejre

Kommentarerne på opslaget på kongehusets Instagramprofil i forbindelse med dagens pressemeddelelse afspejler, at danskerne er splittet i to lejre.

Nogle giver i kommentarerne udtryk for, at dronningen med sin beslutning viser, at Majestæten følger med tiden, og at det er en fair beslutning.

Andre giver udtryk for, at beslutningen er ærgerlig og måske endda lidt underlig, og at timingen er dårlig.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden