Fredag, 10. december 2021 - af Marianne Singer

Nu går det stærkt: Store ændringer i dronningens kalender

Dronning Margrethe. 
Dronning Margrethe. 
Foto: Hanne Juul
Der er foretaget store ændringer i dronning Margrethes kalender i forbindelse med den aktuelle coronasituation.

I forbindelse med den stigende smitte af coronaramte i det danske samfund og de deraf medfølgende restriktioner er der foretaget flere aflysninger og udskydelser af arrangementer i den officielle kongelige kalender. 

Således blev torsdag først et af kronprinsesse Marys og derefter et af dronning Margrethes arrangementer aflyst, mens B.T. fredag skriver, at majestætens deltagelse i bispevielsen af Aalborg Stifts nye biskop, Thomas Reinholdt Rasmussen, på søndag er aflyst, fordi biskoppen er nær kontakt til en person, der er testet positiv for corona.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Audiens aflyst

Derudover er den offentlige audiens, der skulle have fundet sted på Christiansborg slot mandag den 13. december, nu også aflyst, ifølge den kongelige kalender. 

Det kan meget vel være af samme grund som ved sidste års aflysning i oktober, hvor kongehuset meddelte, at de offentlige audienser blev aflyst som følge af de forholdsregler, som COVID-19 har nødvendiggjort.

Ved en audiens møder i størrelsesordenen 70-80 audienssøgende typisk op.

Anderledes statsråd

Derudover vil statsrådet dagen efter foregå virtuelt, hvilket sker ud fra et forsigtighedsprincip, bekræfter kongehuset overfor BILLED-BLADET. 

Onsdag den 15. december, dagen efter, udskydes dronningens modtagelse af en større gruppe premierløjtnanter fra Flyvevåbnets Officersskole og modtagelsen af korpsmestre fra Beredskabsstyrelsen.

Til gengæld modtager majestæten som æresoberst stadig til- og aftrædende regimentschef for The Princess of Wales's Royal Regiment i  Christian IX’s Palæ på Amalienborg.

Stadig programpunkter

Alt er dog ikke udskudt eller aflyst. 

Således står kronprins Frederik på mandag i spidsen for kongejagten i Lindet og Lovrup Skov, mens kronprinsesse Mary onsdag den 15. december deltager i CoC Playful Minds' 10-års fødselsdagsfejring i Billund. 

Prinsesse Benedikte skal både besøge et værested og en julekoncert i næste uge. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden