22. apr. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Nu må prinsesse Isabella dyrke sin hobby igen

Prinsesse Isabella og kronprinsesse Mary
Prinsesse Isabella og kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
For alle børn og unge i Danmark har det været en udfordring at være meget hjemme i en tid med corona-problemer. Prinsesse Isabella har længe ikke haft mulighed for at dyrke en af sine yndlings-fritidsinteresser. Nu er der godt nyt.

Prinsesse Isabella, hendes søskende og alle andre børn og unge i Danmark har i flere uger med coronakrise opholdt sig ekstra i hjemmet, og det er måske altid det sjoveste, når man for eksempel elsker at dyrke sport.

Prinsesse Isabella elsker sport

Prinsesse Isabella, der i går fyldte 13 år, en meget fysisk aktiv pige, og hun elsker at dyrke sport.

Noget af det bedste for Isabella er at spille tennis, og hun dyrker sporten på et fint niveau i en stor tennisklub nord for København.

Alle i kronprinsfamilien er ivrige

Også Isabellas søskende Christian, Josephine og Vincent samt forældrene Mary og Frederik er ivrige tennisspillere.

I forbindelse med coronakrisen lød det fra Isabellas tennisklub, at alle aktiviteter blev lukket ned.

Nu er der dog godt nyt fra højeste tennis-instans, Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis, som melder, at det er i orden at spille tennis igen udendørs, og at man højest må være fire personer på banen ad gangen.

Stor tilfredshed

- Det er med stor tilfredshed, at Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis nu kan anbefale genåbning af udendørs tennis- og padelbaner. En genåbning af klubbernes baner kræver dog en række tiltag, som sikrer, at smitterisikoen holdes til et minimum, lyder det fra forbundet, som fortsætter med at gøre rede for retningslinjer.

Der er forbud

- Der er forbud mod at afholde eller deltage i arrangementer, begivenheder, aktiviteter, træningsaktiviteter eller lignende, hvor flere end 10 personer er samlet. Det til gengæld muligt at åbne alle klubbens baner for spil uden at overskride forsamlingsforbuddet på 10 personer. -Som et led i den langsomme genåbning af det danske samfund kom Danmarks Idrætsforbund og DGI mandag den 20. april med deres anbefalinger for udendørs idræt uden fysisk kontakt. Disse anbefalinger er lavet i dialog med og lever op til Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger.

Banerne åbner

Isabella og Christian og deres yngre søskende Josephine og Vincent kan altså nu komme ud for at spille tennis i en klub, der har åbnet bane-anlægget eller på en privat bane.

Det bliver godt, for kronprinsparrets børn savner venner og sport. og det kom prins Christian ind på, da han medvirkede i kronprinsfamiliens video til TV2-programmet ”Danmark står sammen”.

- Jeg savner at se ens venner og have en mere varieret hverdag, hvor der ligesom går en lidt længere periode, hvor man også får lov at dyrke en sport og være mere aktiv, sagde prins Christian, der både spiller tennis, sejler og spiller fodbold.

Isabella er glad for fjernundervisning

- Der er jo vennerne og sådan noget, man savner, men jeg synes faktisk, at det dér fjernundervisning er meget sjovt, lød det fra prinsesse Isabella i den fine royale video til TV2’s ”Danmark står sammen”.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/nyforsidebb16.jpg

Læs mere om: