21. apr. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Joachim, Marie og børnene er tilbage på Schackenborg

Prinsesse Marie og prins Joachim
Prinsesse Marie og prins Joachim
Foto: Flemming Jeppesen
Efter næsten en måned på Amalienborg i København, er prins Joachim og hans familie taget til Møgeltønder i Sønderjylland.

Prins Joachim og prinsesse Marie og deres børn er flyttet fra lejligheden i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg til deres bolig på Schackenborg Slot i Sønderjylland.

Det har kongehusets kommunikationsafdeling først bekræftet overfor Her og Nu samt efterfølgende BILLED-BLADET, og de lokale i det sønderjyske kan altså i disse dage nyde at se det kongelige flag vaje fornemt over slottet.

Prins Joachim og prinsesse Marie i hjemmeisolation

Joachim og familien var i hjemmeisolation på Amalienborg på grund af coronakrisen efter at være kommet fra Frankrig til Danmark den 23. marts.

Familien forlod på grund af helbredsmæssige problemer med prins Henrik deres hjem i den franske hovedstad Paris, hvor de siden sidste sommer har boet, mens Joachim studerer på Ecole Militaire.

Prins Henrik blev undersøgt

I en pressemeddelelse udsendt tirsdag den 24. marts af kongehusets kommunikationschef Lene Balleby lød det som følger:

- Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Marie samt deres børn, Prins Henrik og Prinsesse Athena, kom i går til Danmark, hvor Prins Henrik blev undersøgt på Rigshospitalet for vejrtrækningsproblemer forbundet med astmatisk bronkitis. Prins Henrik blev desuden undersøgt for coronavirus. Testen var negativ. Under hensyntagen til Prins Henriks tilstand fandt forældrene det mest betryggende at søge behandling på Rigshospitalet, hvor man har fulgt Prinsen gennem flere år. Hele familien opholder sig nu på Amalienborg.

Tilbage i Møgeltønder

Nu bor Joachim og Marie sammen med Henrik og Athena en tid på Schackenborg Slot i Møgeltønder, hvor de også havde privat base, inden de først flyttede til deres villa i Klampenborg nord for København og siden flyttede til Paris, hvor Joachim altså følger en militær uddannelse, og hvor børnene går i fransk skole.

Udfordringer i Frankrig

Det vides endnu ikke, hvor prins Joachim og familien vender tilbage til Frankrig, hvor der er ekstremt store udfordringer på grund af coronakrisen.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/nyforsidebb16.jpg

Læs mere om: