2. aug. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Ny fantastisk sommerbegivenhed: Prinsesse Benedikte inviterede indenfor på Graasten Slot

Prinsesse Benedikte
Prinsesse Benedikte
Foto: Hanne Juul
For prinsesse Benedikte var det en kæmpe fornøjelse at byde indenfor på Graasten Slot i en helt særlig anledning.

Denne sommer har budt på flere vidunderlige begivenheder på Graasten Slot i Sønderjylland, og mandag var det tid til endnu en festlig begivenhed.

Til minde om dronning Ingrid forestod prinsesse Benedikte den 15. uddeling af I.P. Nielsen Fondens legater ved en ceremoni på Graasten Slot, hvor særligt inviterede mødte op.

Prinsesse Benedikte tog glad imod gæster

Prinsessen er protektor for mindefonden, der yder støtte til børn og unge i Sønderjylland, herunder til pædagogisk udviklingsarbejde for sønderjyske skolebørn.

Fonden yder desuden støtte til projekter, der lægger vægt på oplevelser og læring, som understøtter børn og unges sønderjyske identitet, og som udvikler deres sociale færdigheder.

Beærede legatmodtagere på sommerslottet

I år uddelte fonden mere end 220.000 kroner fordelt mellem 12 glade og beærede legatmodtagere, der nød at møde prinsessen i de skønne omgivelser på det sønderjyske sommerslot.

Fonden blev stiftet i 2008 på baggrund af midler fra salget af I.P. Nielsen-Hjemmet, der blev oprettet i 1939 under navnet Kronprinsesse Ingrids Feriehjem for Sønderjyske Børn.

I 1971 skiftede feriehjemmet navn til I.P. Nielsen Hjemmene for Sønderjyske Børn, senere I.P. Nielsen Hjemmet.

Læs mere om: