14. maj. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Ny melding fra kongehuset: Det her kunne ingen forudse!

Kronprins Frederik og dronning Margrethe
Kronprins Frederik og dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
For den kongelige familie var der stor travlhed, inden hele verden ændrede sig på grund af coronakrisen. Den nye årsrapport for kongehusets 2019 fortæller historien om et meget aktivt og begivenhedsrigt år.

Kongehuset har netop offentliggjort årsrapporten for Kongehusets virksomhed 2019.

Kongehusets årsrapport 2019 består blandt andet af Hofmarskal Michael Ehrenreichs indledning.

Dronning Margrethe tog konsekvensen

- Ved udgangen af året kunne ingen forudse, hvordan verden i begyndelsen af 2020 ville ændre sig med spredningen af coronavirus, og det kan i dag virke næsten uvirkeligt at tænke tilbage på året før. I Kongehuset tog Hendes Majestæt Dronningen tidligt konsekvensen af situationen og aflyste samtlige aktiviteter i den følgende periode, herunder alle Kongehusets arrangementer i forbindelse med Dronningens egen 80-års fødselsdag, lyder det i årsrapportens indledning.

Her fastslås det også, at de seneste måneders udvikling ikke ændrer ved, at 2019 var et meget aktivt og varieret år for både dronning Margrethe, kronprinsfamilien og resten af den kongelige familie.

Kur på Amalienborg

- Dronningen, Deres Kongelige Højheder Kronprinsparret og 1.000 gæster indledte året med at ønske hinanden ”godt nytår” ved nytårskurene på henholdsvis Amalienborg og Christiansborg Slot. Traditionen tro sluttede året med Dronningens nytårstale, der denne gang var Majestætens 48. tale. Talen samlede over to millioner danskere foran tv-skærmene, skriver hofmarskal Michael Ehrenreich.

Michael Ehrenreich
Michael Ehrenreich
Martin Høien / BILLED-BLADET

Begivenhedsrigt år

I en pressemeddelelse om kongehusets årsrapport 2019 med kommunikationschef Lene Balleby som afsender lyder det desuden:

- Året blev et særdeles aktivt og begivenhedsrigt år i det danske kongehus både herhjemme og i udlandet. Hendes Majestæt Dronningen og den kongelige familie deltog i 2019 i mere end 580 enkeltstående officielle programpunkter. De omfattede blandt andet et udgående statsbesøg, statsråd, audienser, erhvervs- og kulturfremstød, åbning af udstillinger og andre former for arrangementer, møder hos interesseorganisationer, jubilæer samt legat- og prisoverrækkelser.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb20-forsider.jpg

Læs mere om: