Ny TV-serie om den danske kongefamilie på vej

Prinsesse Margrethe, kong Frederik 9. og lille prins Frederik ved prinsens barnedåb den 24. juni 1968.

Prinsesse Margrethe, kong Frederik 9. og lille prins Frederik ved prinsens barnedåb den 24. juni 1968.

Foto: Elfelt
Over fire søndage i slutningen af året skal vi følge kong Frederik 9.s liv ved hjælp af gamle klip og nye dramatiseringer.

DR er i fuld gang med at skabe en ny historisk drama-dokumentar om dronningens far, kong Frederik den 9., og det danske kongehus i det meste af den tid han levede fra 1899 til 1972.

Serien, der bliver i fire afsnit, bliver sendt over fire søndage på DR1 i slutningen af året, og er en historie om Frederik 9. på det personlige plan, men også en historie, som sættes ind i et historisk perspektiv i tiden fra 1910’erne til 1970’erne – en periode, hvor Danmark udvikler sig i rygende hast både kulturelt, politisk, økonomisk og socialt.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Serien berører større historiske begivenheder, men også mere personlige historier om Frederik 9., hans far Christian 10. og ikke mindst dronning Ingrid og hans ældste datter, vores nuværende dronning Margrethe.

Tv-serien bliver skabt ud af en række dramatiseringer med skuespillere og statister samt gamle klip med kong Frederik og den kongelige familie.

Lyt til udsendelsen "Dronning Ingrid og kong Frederik: En kærlighedshistorie" fra Danmarks royale podcast herunder og find alle udsendelserne her.

Listen to "Dronning Ingrid og kong Frederik: En kærlighedshistorie" on Spreaker.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden