Tirsdag, 29. juni 2021 - af Ulrik Ulriksen

Nye detaljer om Frederik og Marys samarbejde som designere

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen
Kronprinsparret har været med til at designe den særlige tøjkollektion, der pryder de danske atleter under De Olympiske og Paralympiske Lege i Tokyo. Rollefordelingen mellem Mary og Frederik i design-processen har været helt perfekt

Da kronprins Frederik forleden præsenterede de danske fanebærere til De olympiske samt Paralympiske Lege i Tokyo, blev det samtidig afsløret, at kronprinsparret har været med til at designe den særlige Bestseller-tøjkollektion til Danmarks mandlige og kvindelige atleter.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mary og Frederik har været meget involveret

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har faktisk været meget involveret i arbejdet med at designe den danske OL-uniform.

- Vi har haft det på i alle de år. For eksempel Jack & Jones har været i spil. Og så var vi egentlig friske på af egen personlig interesse at få det gearet, så vi kan få noget rigtig dansk frem. Men selvfølgelig noget, atleterne synes er behageligt at have på, siger kronprinsen om OL-dragterne med det royale twist.

BILLED-BLADET har talt med Bestseller-repræsentanter, der var til stede ved OL-arrangementet, hvor nyheden om Mary og Frederiks designsamarbejde kom frem.

Mary og Frederik har i design-processen fordelt arbejdet mellem sig på en ret perfekt måde.

Perfekt rollefordeling

- De har bidraget super meget, fordi kronprinsen er jo virkelig sportsinteresseret og går meget op i det funktionelle og det tekniske i det, og kronprinsessen er meget tøjinteresseret og har god stil og smag, lyder det fra Bestsellers brand-direktør Anders Gam, som dermed også antyder, hvordan Frederik og Mary hver især har bidraget til OL-designet.

- De har været med lige fra første brainstorm, fra de allerførste tanker om, hvad retning kollektionen skulle gå i, og hvordan look og udtryk skulle være, og hvordan Danmark skulle komme til udtryk, siger brand-direktøren.

Kronprinsparret har prøvet tøjet

Undervejs i processen har Mary og Frederik flere gange prøvet tøjet for på egen krop at fornemme, om alt var perfekt.

Når Danmarks olympiske hold senere på sommeren gør deres entré ved Legene i Tokyo, vil de for fjerde OL i træk være klædt i tøj designet af de to Bestseller-mærker Jack & Jones og Vero Moda.

Bestseller har designet en komplet tøjkollektion til fritidsbrug under legene, herunder åbningsceremonien den 23. juli.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden