Onsdag, 28. december 2022 - af Ulrik Ulriksen

Nyhed fra kongehuset deler vandene: Dronningen vækker opsigt sammen med kronprinsparret og Joachim og Marie

Kronprins Frederik, dronning Margrethe og prins Joachim
Kronprins Frederik, dronning Margrethe og prins Joachim
Foto: Hanne Juul
Mange er vilde med det nye kongelige familieportræt, der er blevet offentliggjort i dag. Andre er dog knap så begejstrede for billedet af dronningen sammen med kronprinsparret og prins Joachim og prinsesse Marie.

Gennem hele 2022 er dronning Margrethes 50-års Regeringsjubilæum blevet markeret med begivenheder flere steder i landet, og i dag er jubilæet igen blevet markeret af kongehuset.

Det er en gammel tradition, at der ved mærkedage i kongehuset offentliggøres nye portrætter, og som en afslutning på jubilæumsåret har man i dag offentliggjort to nye gallaportrætter af dronningen sammen med kronprinsparret samt prins Joachim og prinsesse Marie

Gallaportrætterne er skabt af fotograf Per Morten Abrahamsen i Riddersalen i Christian IX’s Palæ på Amalienborg.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Margrethe og kronprinsparret og prinsesparret vækker opsigt

De nye billeder er blevet vel modtaget af de fleste, der har været et smut forbi kongehusets Instagramprofil eller Facebook.

Der er dog også ganske mange, som ikke er helt vilde med især det ene familieportræt med dronningen omgivet af Frederik og Mary samt Joachim og Marie.

Det kan man læse sig til i de mange kommentarer til opslaget med billederne på kongehusets officielle Instagramprofil.

En enkelt kritiserer kompositionen af billedet, som er “lidt mærkelig uharmonisk”, mens ganske mange andre kritikere undrer sig over billedet, der opleves som symbol på sammenhold i en tid præget af dronningens markante beslutning om at fratage prins Joachims fire børn deres titler som prinser og prinsesse.

– Fantastisk bog billede, dog vil jeg mene at de burde stå tættere sammen, kommer det fra én engageret dansker, mens en anden skriver “et billede siger mere end tusind ord”.

Mange positive kommentarer

Der er dog også rigtig, rigtig mange positive kommentarer til det nye portræt.

– Smukt portræt af vores dronning og kronprinspar, den nuværende regent og det kommende regentpar, lyder det fra en, mens andre skriver “ flot billede af en dronning der er stolt af sine sønner og svigerdøtre” samt “flot billede af vores dronning, og kommende konge” og “flotte billeder, håber I får det bedste år i 2023, med fornyet og stærkere sammenhold og en rigtig god kommunikation i Deres kongelige familie”.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden